Daan Schuurmans over Het verhaal van Nederland: "Geprobeerd niet te moralistisch te zijn"

Daan Schuurmans over Het verhaal van Nederland: "Geprobeerd niet te moralistisch te zijn"

Het verhaal van Nederland ging vorige week van start met torenhoge kijkcijfers. In deze serie reist acteur Daan Schuurmans door de geschiedenis van ons land. Bij Beau vertelt hij dat de makers hebben geprobeerd niet "te moralistisch" te zijn, ondanks een nieuwe perceptie op bepaalde gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Beau van dinsdag 8 februari. Je kunt de hele uitzending van Beau terugkijken bij Gids.tv.

Daan Schuurmans over <em>Het verhaal van Nederland</em>: &quot;Geprobeerd niet te moralistisch te zijn&quot; Het verhaal van Nederland ging vorige week van start met torenhoge kijkcijfers. In deze serie reist acteur Daan Schuurmans door de geschiedenis van ons land. Bij Beau vertelt hij dat de makers hebben geprobeerd niet "te moralistisch" te zijn, ondanks een nieuwe perceptie op bepaalde gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Beau van dinsdag 8 februari. Je kunt de hele uitzending van Beau terugkijken bij Gids.tv. Verschillende perspectievenMinister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf zit ook aan tafel en stelt dat er niet één geschiedenis is, maar dat de historie door iedereen die hem heeft meegemaakt anders werd beleefd. Dat geeft ook Schuurmans toe: "Het is vooral de bedoeling dat mensen zelf kunnen bepalen wat ze ervan vinden." Bekijk het fragment uit Beau hierboven. Het verhaal van Nederland is elke woensdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Daan Schuurmans over Het verhaal van Nederland: "Geprobeerd niet te moralistisch te zijn"

Verschillende perspectieven
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf zit ook aan tafel en stelt dat er niet één geschiedenis is, maar dat de historie door iedereen die hem heeft meegemaakt anders werd beleefd. Dat geeft ook Schuurmans toe: "Het is vooral de bedoeling dat mensen zelf kunnen bepalen wat ze ervan vinden."

Bekijk het fragment uit Beau hierboven.

Het verhaal van Nederland is elke woensdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV