Docu Voorgoed samen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Voorgoed samen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Voorgoed samen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Loes (88) en Monique (74) houden al een halve eeuw zielsveel van elkaar. Maar sinds de dementie van Monique en de spierziekte van Loes zijn ze meer dan ooit afhankelijk van de ander. Ze willen niet ondragelijk lijden en besluiten gezamenlijk uit het leven te stappen. GeneratieIn deze documentaire volgt regisseuse Nousjka Thomas het stel in de aanloop naar hun gezamenlijke euthanasie. Zijn Loes en Monique voorlopers van een toekomstige generatie die voltooid leven accepteert en mag sterven zonder lijden? BoerderijGesprekken met euthanasie-artsen hebben ze al achter de rug, het wachten is of de SCEN-artsen aan hun wens om samen te sterven tegemoet zullen komen. In de tussentijd ruimen Loes en Monique hun leven op in een boerderij vol herinneringen en spullen. ZwaarNu het einde nadert komen vrienden en familie voor het laatst op bezoek in de boerderij die altijd gastvrij voor hen openstond. Maar het afscheid valt zwaar, want hoe praat je nuchter over de dood als er ook nog gelachen wordt, herinneringen worden opgehaald en genoten van een stuk taart? Willibrord Frequin vertelt bij Beau: "Ik denk eventueel aan euthanasie" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Loes (88) en Monique (74) houden al een halve eeuw zielsveel van elkaar. Maar sinds de dementie van Monique en de spierziekte van Loes zijn ze meer dan ooit afhankelijk van de ander. Ze willen niet ondragelijk lijden en besluiten gezamenlijk uit het leven te stappen.

Generatie
In deze documentaire volgt regisseuse Nousjka Thomas het stel in de aanloop naar hun gezamenlijke euthanasie. Zijn Loes en Monique voorlopers van een toekomstige generatie die voltooid leven accepteert en mag sterven zonder lijden?

Boerderij
Gesprekken met euthanasie-artsen hebben ze al achter de rug, het wachten is of de SCEN-artsen aan hun wens om samen te sterven tegemoet zullen komen. In de tussentijd ruimen Loes en Monique hun leven op in een boerderij vol herinneringen en spullen.

Zwaar
Nu het einde nadert komen vrienden en familie voor het laatst op bezoek in de boerderij die altijd gastvrij voor hen openstond. Maar het afscheid valt zwaar, want hoe praat je nuchter over de dood als er ook nog gelachen wordt, herinneringen worden opgehaald en genoten van een stuk taart?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV