Special De strijd om Indonesië gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special De strijd om Indonesië gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special De strijd om Indonesië gemist? Bekijk hier de hele uitzending Programma naar aanleiding van het vandaag verschenen onderzoek naar het Nederlandse geweld tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog van 1945 tot 1949. GevolgenWinfried Baijens praat met een aantal onderzoekers over de uitkomsten. Ook is een reportage te zien uit Indonesië, waar de gevolgen van de onafhankelijkheidsstrijd nog ieder jaar worden herdacht. TentoonstellingVerder is er aandacht voor de bijdrage van de Indonesische curatoren aan de tentoonstelling Revolusi!, die nu te zien is in het Rijksmuseum in Amsterdam. AntwoordAan het onderzoek is ruim vijf jaar gewerkt door drie gerenommeerde instellingen: het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het geeft antwoord op vragen naar de aard van het door Nederland gebruikte geweld in het na-oorlogse Nederlands-Indië, alsook de oorzaken én de gevolgen ervan. Nieuwe film De Oost over strijd in Nederlands-Indië ligt gevoelig Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Programma naar aanleiding van het vandaag verschenen onderzoek naar het Nederlandse geweld tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog van 1945 tot 1949.

Gevolgen
Winfried Baijens praat met een aantal onderzoekers over de uitkomsten. Ook is een reportage te zien uit Indonesië, waar de gevolgen van de onafhankelijkheidsstrijd nog ieder jaar worden herdacht.

Tentoonstelling
Verder is er aandacht voor de bijdrage van de Indonesische curatoren aan de tentoonstelling Revolusi!, die nu te zien is in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Antwoord
Aan het onderzoek is ruim vijf jaar gewerkt door drie gerenommeerde instellingen: het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het geeft antwoord op vragen naar de aard van het door Nederland gebruikte geweld in het na-oorlogse Nederlands-Indië, alsook de oorzaken én de gevolgen ervan.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV