Johan Derksen pikt excuses slavernijverleden niet: "Het wordt steeds gekker!"

Johan Derksen pikt excuses slavernijverleden niet: "Het wordt steeds gekker!"

Nee, Johan Derksen is het absoluut niet eens met de excuses die meerdere grote steden al hebben gemaakt voor het Nederlandse slavernijverleden. Er is zelfs een groep die hier een financiële vergoeding voor wil krijgen. "Het wordt steeds gekker in dit land!" roept Derksen verontwaardigd uit.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van VI Vandaag van woensdag 23 februari. Je kunt ook de hele uitzending van VI Vandaag terugkijken bij Gids.tv.

<em>Johan Derksen</em> pikt excuses slavernijverleden niet: &quot;Het wordt steeds gekker!&quot; Nee, Johan Derksen is het absoluut niet eens met de excuses die meerdere grote steden al hebben gemaakt voor het Nederlandse slavernijverleden. Er is zelfs een groep die hier een financiële vergoeding voor wil krijgen. "Het wordt steeds gekker in dit land!" roept Derksen verontwaardigd uit. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van VI Vandaag van woensdag 23 februari. Je kunt ook de hele uitzending van VI Vandaag terugkijken bij Gids.tv. "Kutproblemen"Derksen haalt onder anderen de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma (PvdA) door het slijk - die is volgens hem alleen maar burgemeester geworden omdat ze een vrouw is. Een gepikeerde Angela de Jong vindt dat we haar gewoon "een zeer competente vrouw" moeten noemen. Dan is Derksen nog niet klaar: hij vindt dat de overheid eerst alle "kutproblemen" in dit prachtige landje moet aanpakken voor ze gaan nadenken over excuses voor het slavernijverleden. Bekijk het fragment uit VI Vandaag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van VI Vandaag terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.
Talkshow :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

"Kutproblemen"
Derksen haalt onder anderen de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma (PvdA) door het slijk - die is volgens hem alleen maar burgemeester geworden omdat ze een vrouw is. Een gepikeerde Angela de Jong vindt dat we haar gewoon "een zeer competente vrouw" moeten noemen. Dan is Derksen nog niet klaar: hij vindt dat de overheid eerst alle "kutproblemen" in dit prachtige landje moet aanpakken voor ze gaan nadenken over excuses voor het slavernijverleden.

Bekijk het fragment uit VI Vandaag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van VI Vandaag terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV