Mag Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte?

Mag Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte?

Mag Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte? DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk zal naast DWDD ook de presentator worden van College Tour. Van Nieuwkerk volgt daarmee Twan Huys op, die het programma presenteerde tot maart 2018. Door deze extra werkzaamheden gaat Van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte (194.000 euro) en VVD-kamerlid Thierry Aartsen vindt dat dit niet moet kunnen. Half miljoen euroAlbert Verlinde legt in 6 Inside uit wat er precies aan de hand is: "Presentatoren mogen hoogstens 194.000 euro verdienen bij de publieke omroep. Maar als je gewend bent om minstens een half miljoen te verdienen, is dat toch een flinke stap terug." Verlinde doelt daarmee op de constructie die is bedacht door een extern bedrijf de productie te laten doen in plaats van publieke omroep NTR. Sjoemel-constructieAlbert Verlinde zegt hier nog over: "Eigenlijk heeft de NTR het programma College Tour nu gedwongen om de productie bij een extern bedrijf neer te leggen en dit brengt extra kosten met zich mee". Kamerlid Aartsen noemt dit zelfs een sjoemel-constructie en gaat hierover de minister Slob in de kamer aan de tand voelen. Ook de SP heeft aangekondigd hier kamervragen over te stellen. Bekijk hierboven de discussie uit 6 Inside met Albert Verlinde en Thierry Aartsen. *6 Inside *is elke werkdag om 18:00 uur te zien op SBS 6. Jinek gemist? Albert Verlinde reageert op kritiek 6 Inside Bekijk deze video »
TV :
Mag Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte?

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk zal naast DWDD ook de presentator worden van College Tour. Van Nieuwkerk volgt daarmee Twan Huys op, die het programma presenteerde tot maart 2018. Door deze extra werkzaamheden gaat Van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte (194.000 euro) en VVD-kamerlid Thierry Aartsen vindt dat dit niet moet kunnen.

Half miljoen euro
Albert Verlinde legt in 6 Inside uit wat er precies aan de hand is: "Presentatoren mogen hoogstens 194.000 euro verdienen bij de publieke omroep. Maar als je gewend bent om minstens een half miljoen te verdienen, is dat toch een flinke stap terug." Verlinde doelt daarmee op de constructie die is bedacht door een extern bedrijf de productie te laten doen in plaats van publieke omroep NTR.

Sjoemel-constructie
Albert Verlinde zegt hier nog over: "Eigenlijk heeft de NTR het programma College Tour nu gedwongen om de productie bij een extern bedrijf neer te leggen en dit brengt extra kosten met zich mee". Kamerlid Aartsen noemt dit zelfs een sjoemel-constructie en gaat hierover de minister Slob in de kamer aan de tand voelen. Ook de SP heeft aangekondigd hier kamervragen over te stellen.

Bekijk hierboven de discussie uit 6 Inside met Albert Verlinde en Thierry Aartsen. *6 Inside *is elke werkdag om 18:00 uur te zien op SBS 6.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Mag Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dan Premier Rutte? of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV