Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Verborgen verleden gaat oud-politica en PvdA-boegbeeld Hedy d'Ancona op zoek naar haar familiegeschiedenis. Zij wil vooral weten hoe het leven van haar joodse vader eruit zag. VermoordD'Ancona kennen we allemaal als hoofdredactrice van Opzij (1972-1981), minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) en als lid van het Europees Parlement (1994-1999). Haar familiegeschiedenis is echter minder bekend. Haar joodse vader werd in de Tweede Wereldoorlog vermoord en Hedy heeft hem nauwelijks meegemaakt. Zuid-Europees landKunnen de bronnen haar alsnog meer over hem vertellen? En ze duikt verder in het vooroorlogse leven van haar joodse voorouders. Wat was toch de Spinaziemoord? En uit welk Zuid-Europees land ondernamen ze eigenlijk de reis naar het verre Amsterdam?
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In deze aflevering van Verborgen verleden gaat oud-politica en PvdA-boegbeeld Hedy d'Ancona op zoek naar haar familiegeschiedenis. Zij wil vooral weten hoe het leven van haar joodse vader eruit zag.

Vermoord
D'Ancona kennen we allemaal als hoofdredactrice van Opzij (1972-1981), minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) en als lid van het Europees Parlement (1994-1999). Haar familiegeschiedenis is echter minder bekend. Haar joodse vader werd in de Tweede Wereldoorlog vermoord en Hedy heeft hem nauwelijks meegemaakt.

Zuid-Europees land
Kunnen de bronnen haar alsnog meer over hem vertellen? En ze duikt verder in het vooroorlogse leven van haar joodse voorouders. Wat was toch de Spinaziemoord? En uit welk Zuid-Europees land ondernamen ze eigenlijk de reis naar het verre Amsterdam?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Verborgen verleden

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV