Het jaar van Fortuyn aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het jaar van Fortuyn aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het jaar van Fortuyn aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond gaat de nieuwe, vijfdelige dramaserie Het jaar van Fortuyn van start op NPO 1. In deze serie gaan we terug naar de jaren 2001 en 2002. Ad Melkert lijkt de PvdA naar een verkiezingsoverwinning te dirigeren, maar dan duikt Pim Fortuyn op. Alle fragmenten uit deze uitzending Het jaar van Fortuyn vanaf 25 maart bij NPO 1: bekijk de eerste beelden Bekijk deze video » Het jaar van Fortuyn: bekijk eerste beelden van Harry Mens (Business Class) Bekijk deze video » PeilingenIn 2001 staat Nederlands er economisch goed voor. Wim Kok is aan zijn laatste periode als premier bezig, maar toch staat 'zijn' PvdA er uitstekend voor in de peilingen. Niets lijkt partijleider Ad Melkert in de weg te staan om na een grote verkiezingsoverwinning de nieuwe premier van Nederland te worden. Twin TowersMaar als twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York boren, brengt dit een schokgolf teweeg, die ook in Nederland voelbaar is. De spraakmakende columnist Pim Fortuyn besluit de politiek in te gaan en sluit zich aan bij de nieuwe partij Leefbaar Nederland. Het is een beslissing met grote gevolgen. Bekijk ook WNL op Zondag: 'Het Jaar van Fortuyn' is interessante serie over moelijk onderwerp Bekijk deze video »
Uitzending :
Het jaar van Fortuyn aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond gaat de nieuwe, vijfdelige dramaserie Het jaar van Fortuyn van start op NPO 1. In deze serie gaan we terug naar de jaren 2001 en 2002. Ad Melkert lijkt de PvdA naar een verkiezingsoverwinning te dirigeren, maar dan duikt Pim Fortuyn op.

Peilingen
In 2001 staat Nederlands er economisch goed voor. Wim Kok is aan zijn laatste periode als premier bezig, maar toch staat 'zijn' PvdA er uitstekend voor in de peilingen. Niets lijkt partijleider Ad Melkert in de weg te staan om na een grote verkiezingsoverwinning de nieuwe premier van Nederland te worden.

Twin Towers
Maar als twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York boren, brengt dit een schokgolf teweeg, die ook in Nederland voelbaar is. De spraakmakende columnist Pim Fortuyn besluit de politiek in te gaan en sluit zich aan bij de nieuwe partij Leefbaar Nederland. Het is een beslissing met grote gevolgen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV