Formule 1 GP Australië: De voorbeschouwing

Formule 1 GP Australië: De voorbeschouwing

Formule 1 GP Australië: De voorbeschouwing Komend weekend begint dan eindelijk weer het nieuwe Formule 1 seizoen. Zondag 17 maart zal de eerste race van het seizoen traditiegetrouw gereden worden in Australië. Net zoals voorgaande jaren zullen de auto's nog niet op hun top kunnen presteren. De GP van Australië staat wel elk jaar garant voor een groot spektakel. Charlie WhitingMisschien wel het grootste nieuws over de GP van Australië kwam vanochtend binnen. Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting is donderdagochtend op 66-jarige leeftijd plotseling overleden aan de gevolgen van een longembolie. Charlie werkt al sinds 1988 voor de FIA en werd in 1997 wedstrijdleider. De coureurs en teambazen zijn zeer geschrokken door het plotselinge overlijden van hun Charlie. VeranderingenEr zijn komend seizoen enkele veranderingen en nieuwe regels. Na afloop van elke race zal de top drie niet meer direct naar een aparte ruimte gaan, maar worden ze direct naar het bekende vierkantje gebracht om interviews af te geven. Daarnaast zal de snelste raceronde beloond worden met een WK punt. Lees hier alles over het nieuweAanstaand weekend start het seizoen met de Formule 1 van Australië. Bekijk de trailer Formula 1: Drive to Survive Bekijk deze video » Vooruitblik Max Verstappen op het nieuwe Formule 1-seizoen Bekijk deze video »
Autosport

Komend weekend begint dan eindelijk weer het nieuwe Formule 1 seizoen. Zondag 17 maart zal de eerste race van het seizoen traditiegetrouw gereden worden in Australië. Net zoals voorgaande jaren zullen de auto's nog niet op hun top kunnen presteren. De GP van Australië staat wel elk jaar garant voor een groot spektakel.

Charlie Whiting
Misschien wel het grootste nieuws over de GP van Australië kwam vanochtend binnen. Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting is donderdagochtend op 66-jarige leeftijd plotseling overleden aan de gevolgen van een longembolie. Charlie werkt al sinds 1988 voor de FIA en werd in 1997 wedstrijdleider. De coureurs en teambazen zijn zeer geschrokken door het plotselinge overlijden van hun Charlie.

Veranderingen
Er zijn komend seizoen enkele veranderingen en nieuwe regels. Na afloop van elke race zal de top drie niet meer direct naar een aparte ruimte gaan, maar worden ze direct naar het bekende vierkantje gebracht om interviews af te geven. Daarnaast zal de snelste raceronde beloond worden met een WK punt.

Lees hier alles over het nieuwe
Aanstaand weekend start het seizoen met de Formule 1 van Australië.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Formule 1 GP Australië: De voorbeschouwing of klik hier als je dit een leuke video vindt:

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »