Het verhaal van Nederland over burgeroorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het verhaal van Nederland over burgeroorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het verhaal van Nederland over burgeroorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending Daan Schuurmans laat de Gouden Eeuw achter zich en trekt in deze aflevering van Het verhaal van Nederland verder door de geschiedenis van ons land. Deze week met als titel "Patriotten en Prinsgezinden". BurgeroorlogHet is het eind van de achttiende eeuw en Nederland wordt verscheurd door een burgeroorlog, die het brute einde van de Gouden Eeuw betekent. Prins Willem V, de laatste stadhouder, vlucht het land uit en burgers grijpen hun kans om de democratie in te voeren. InspraakDe inzet van het conflict wordt duidelijk uit de twee kampen die zijn ontstaan. Er woedt een strijd tussen aanhangers van de laatste Oranje-stadhouder enerzijds, en burgers die meer inspraak eisen - de patriotten - anderzijds. Wordt Nederland een monarchie of een democratische republiek? :[broadcast:videos](ids:"420004,414851" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Het verhaal van Nederland over burgeroorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Daan Schuurmans laat de Gouden Eeuw achter zich en trekt in deze aflevering van Het verhaal van Nederland verder door de geschiedenis van ons land. Deze week met als titel "Patriotten en Prinsgezinden".

Burgeroorlog
Het is het eind van de achttiende eeuw en Nederland wordt verscheurd door een burgeroorlog, die het brute einde van de Gouden Eeuw betekent. Prins Willem V, de laatste stadhouder, vlucht het land uit en burgers grijpen hun kans om de democratie in te voeren.

Inspraak
De inzet van het conflict wordt duidelijk uit de twee kampen die zijn ontstaan. Er woedt een strijd tussen aanhangers van de laatste Oranje-stadhouder enerzijds, en burgers die meer inspraak eisen - de patriotten - anderzijds. Wordt Nederland een monarchie of een democratische republiek?

:[broadcast:videos](ids:"420004,414851" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's