EenVandaag gemist? Franse president Emmanuel Macron waarschijnlijk herkozen

EenVandaag gemist? Franse president Emmanuel Macron waarschijnlijk herkozen

Frankrijk maakt zich op voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van aanstaande zondag. Franse president Emmanuel Macron maakte grote verkiezingsbeloftes, maar kwam deze lang niet allemaal na. Het leverde veel protesten op door het hele land. Toch wordt Macron waarschijnlijk herkozen.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>EenVandaag</em> gemist? Franse president <em>Emmanuel Macron</em> waarschijnlijk herkozen Frankrijk maakt zich op voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van aanstaande zondag. Franse president Emmanuel Macron maakte grote verkiezingsbeloftes, maar kwam deze lang niet allemaal na. Het leverde veel protesten op door het hele land. Toch wordt Macron waarschijnlijk herkozen. Tekst gaat verder onder de video. Marine Le PenSinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne stijgt de radicaal-rechtse Marine Le Pen hard in de peilingen. Het is nog de vraag of kiezers in linkse steden massaal voor Macron zullen kiezen. In Frankrijk moet een presidentskandidaat een absolute meerderheid van de stemmen behalen. Als dat in de eerste ronde niet gebeurt, volgt een tweede ronde. Bekijk de video van EenVandaag hierboven.
TV :
EenVandaag gemist? Franse president Emmanuel Macron waarschijnlijk herkozen

Marine Le Pen
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne stijgt de radicaal-rechtse Marine Le Pen hard in de peilingen. Het is nog de vraag of kiezers in linkse steden massaal voor Macron zullen kiezen. In Frankrijk moet een presidentskandidaat een absolute meerderheid van de stemmen behalen. Als dat in de eerste ronde niet gebeurt, volgt een tweede ronde.

Bekijk de video van EenVandaag hierboven.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV