Video: Emmanuel Macron wint van Marine Le Pen in eerste ronde Franse verkiezingen

Video: Emmanuel Macron wint van Marine Le Pen in eerste ronde Franse verkiezingen

Emmanuel Macron lijkt in de eerste ronde van de Franse presidentverkiezingen de meeste stemmen te hebben gekregen. Volgens de eerste prognose heeft Macron 28,1 procent van de stemmen behaald. De rechts-radicale kandidaat Marine Le Pen hijgt hem in de nek met 23,3 procent.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: <em>Emmanuel Macron</em> wint van <em>Marine Le Pen</em> in eerste ronde Franse verkiezingen Emmanuel Macron lijkt in de eerste ronde van de Franse presidentverkiezingen de meeste stemmen te hebben gekregen. Volgens de eerste prognose heeft Macron 28,1 procent van de stemmen behaald. De rechts-radicale kandidaat Marine Le Pen hijgt hem in de nek met 23,3 procent. Tekst gaat verder onder de video. Eerste rondeOmdat geen van de kandidaten minstens 50 procent van de stemmen heeft gehaald, volgt over twee weken een tweede ronde van de presidentverkiezingen. In die ronde neemt Macron het op tegen Le Pen. De radicaal-linkse kandidaat Jean-Luc Mélenchon kreeg heel verassend 20,1 procent van de stemmen. Bekijk de video van de Franse verkiezingen hierboven. Bekijk ook Video: Franse president Macron wil ongevaccineerden levenslang pesten Bekijk deze video » Video: ook Franse vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen coronaregels Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: Emmanuel Macron wint van Marine Le Pen in eerste ronde Franse verkiezingen

Eerste ronde
Omdat geen van de kandidaten minstens 50 procent van de stemmen heeft gehaald, volgt over twee weken een tweede ronde van de presidentverkiezingen. In die ronde neemt Macron het op tegen Le Pen. De radicaal-linkse kandidaat Jean-Luc Mélenchon kreeg heel verassend 20,1 procent van de stemmen.

Bekijk de video van de Franse verkiezingen hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV