Jet de Nijs over ziekte Rob: 'Parkinson is dief van ons leven geworden' (video)

Jet de Nijs over ziekte Rob: 'Parkinson is dief van ons leven geworden' (video)

Coosje Smid en Henriette (Jet) de Nijs waren maandag te gast bij Koffietijd om te praten over de ziekte Parkinson, die ze allebei van dichtbij meemaken. Zowel Coosjes vader Ernst Daniël als Jets man Rob zijn erdoor getroffen en dat is heftig. Coosje: "Hij krijgt nu wel erg veel last van tremoren. Ik vind het heel verdrietig dat mijn vader in het restaurant bestelt wat hij kan eten en niet wat hij wil eten. Maar we hebben goed nieuws gekregen, dat hij waarschijnlijk binnenkort een operatie krijgt waarna de tremoren hopelijk minder worden."

'Dief van ons leven'
En hoe is het nu met Rob, die eigenlijk afgelopen weekend zijn afscheidsconcert in Ziggo Dome zou geven maar dat vanwege een coronabesmetting af moest zeggen? "Hij was goed ziek en heeft ruim een week in het ziekenhuis gelegen. Nu is hij aan het activeren in een revalidatiecentrum", vertelt Jet. Hoe is het voor haar, om te leven met iemand die Parkinson heeft? "Het is er en we leven daar mee. Soms is het een soort dief van ons leven geworden want het hele leven is anders geworden. We zijn veel meer thuis en gaan er eigenlijk niet meer zo op uit." Bekijk het fragment van Koffietijd hieronder.

Jet de Nijs over ziekte Rob: '<em>Parkinson</em> is dief van ons leven geworden' (video) Coosje Smid en Henriette (Jet) de Nijs waren maandag te gast bij Koffietijd om te praten over de ziekte Parkinson, die ze allebei van dichtbij meemaken. Zowel Coosjes vader Ernst Daniël als Jets man Rob zijn erdoor getroffen en dat is heftig. Coosje: "Hij krijgt nu wel erg veel last van tremoren. Ik vind het heel verdrietig dat mijn vader in het restaurant bestelt wat hij kan eten en niet wat hij wil eten. Maar we hebben goed nieuws gekregen, dat hij waarschijnlijk binnenkort een operatie krijgt waarna de tremoren hopelijk minder worden." 'Dief van ons leven'En hoe is het nu met Rob, die eigenlijk afgelopen weekend zijn afscheidsconcert in Ziggo Dome zou geven maar dat vanwege een coronabesmetting af moest zeggen? "Hij was goed ziek en heeft ruim een week in het ziekenhuis gelegen. Nu is hij aan het activeren in een revalidatiecentrum", vertelt Jet. Hoe is het voor haar, om te leven met iemand die Parkinson heeft? "Het is er en we leven daar mee. Soms is het een soort dief van ons leven geworden want het hele leven is anders geworden. We zijn veel meer thuis en gaan er eigenlijk niet meer zo op uit." Bekijk het fragment van Koffietijd hieronder. Bekijk ook Afscheidsconcert Rob de Nijs: tranen als Henriette podium op komt Bekijk deze video »
TV :
Jet de Nijs over ziekte Rob: 'Parkinson is dief van ons leven geworden' (video)

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV