Zien: volgens Hans Spekman ontstond er na moord op Pim Fortuyn hetze tegen PvdA

Zien: volgens Hans Spekman ontstond er na moord op Pim Fortuyn hetze tegen PvdA

Over een kleine maand, op 6 mei, is het precies twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord door Volkert van der Graaf. Voormalig partijvoorzitter van de PvdA Hans Spekman vertelt hoe er na de moord een hetze tegen zijn partij ontstond. De uitspraak "de kogel kwam van links" werd zelfs even gemeengoed in Nederland.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van woensdag 13 april. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Zien: volgens <em>Hans Spekman</em> ontstond er na moord op <em>Pim Fortuyn</em> hetze tegen PvdA Over een kleine maand, op 6 mei, is het precies twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord door Volkert van der Graaf. Voormalig partijvoorzitter van de PvdA Hans Spekman vertelt hoe er na de moord een hetze tegen zijn partij ontstond. De uitspraak "de kogel kwam van links" werd zelfs even gemeengoed in Nederland. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van woensdag 13 april. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv. AgressieSpekman blikt terug op de angstige momenten die na de moord op Fortuyn ontstonden. Veel PvdA'ers kregen opmerkingen naar hun hoofd als: "Jij hebt Pim vermoord, nu gaan we jou vermoorden!" Een bizarre tijd in Nederland, die volgens Spekman laat zien hoe kwetsbaar onze democratie is. Hij vertelt dat er nu nóg PvdA'ers zijn die niet naar de serie Het jaar van Fortuyn durven kijken. Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Zien: volgens Hans Spekman ontstond er na moord op Pim Fortuyn hetze tegen PvdA

Agressie
Spekman blikt terug op de angstige momenten die na de moord op Fortuyn ontstonden. Veel PvdA'ers kregen opmerkingen naar hun hoofd als: "Jij hebt Pim vermoord, nu gaan we jou vermoorden!" Een bizarre tijd in Nederland, die volgens Spekman laat zien hoe kwetsbaar onze democratie is. Hij vertelt dat er nu nóg PvdA'ers zijn die niet naar de serie Het jaar van Fortuyn durven kijken.

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV