Stefan de Vries nuanceert overwinning Emmanuel Macron: "Extreemrechts enorm gegroeid"

Stefan de Vries nuanceert overwinning Emmanuel Macron: "Extreemrechts enorm gegroeid"

De zittende president Emmanuel Macron heeft de Franse verkiezingen met een groter verschil dan verwacht gewonnen. Macron versloeg zijn rivaal Marine Le Pen, maar oud-correspondent Stefan de Vries plaatst hier een kanttekening bij: "In de afgelopen vijf jaar is extreemrechts enorm gegroeid."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van zondag 24 april. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv.

<em>Stefan de Vries</em> nuanceert overwinning <em>Emmanuel Macron</em>: &quot;Extreemrechts enorm gegroeid&quot; De zittende president Emmanuel Macron heeft de Franse verkiezingen met een groter verschil dan verwacht gewonnen. Macron versloeg zijn rivaal Marine Le Pen, maar oud-correspondent Stefan de Vries plaatst hier een kanttekening bij: "In de afgelopen vijf jaar is extreemrechts enorm gegroeid." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van zondag 24 april. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto terugkijken bij Gids.tv. Aantal stemmenDie uitspraak staaft De Vries met de volgende statistiek: "Macron heeft 300.000 stemmen minder gekregen dan vijf jaar geleden en Le Pen vier miljoen meer." De twee politici stonden bij de vorige Franse verkiezingen ook al tegenover elkaar in de tweede ronde. Het zijn ook twee politici die enorme verdeeldheid zaaien: De Vries noemde de verkiezingen "een referendum over wie het minst gehaat wordt". Een cynische, maar veelzeggende conclusie. Bekijk het fragment uit Humberto hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Stefan de Vries nuanceert overwinning Emmanuel Macron: "Extreemrechts enorm gegroeid"

Aantal stemmen
Die uitspraak staaft De Vries met de volgende statistiek: "Macron heeft 300.000 stemmen minder gekregen dan vijf jaar geleden en Le Pen vier miljoen meer." De twee politici stonden bij de vorige Franse verkiezingen ook al tegenover elkaar in de tweede ronde. Het zijn ook twee politici die enorme verdeeldheid zaaien: De Vries noemde de verkiezingen "een referendum over wie het minst gehaat wordt". Een cynische, maar veelzeggende conclusie.

Bekijk het fragment uit Humberto hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Humberto terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV