Dwars door de Lage Landen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dwars door de Lage Landen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dwars door de Lage Landen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Arnout Hauben en zijn vrienden zijn inmiddels al een flink eind Nederland ingetrokken. Hun wandeltocht in Dwars door de Lage Landen voert ze over het Pieterpad en in deze zesde aflevering komen ze aan in Tienray, in Noord-Limburg. Tweede WereldoorlogAls Vlaming kent Hauben natuurlijk veel Belgische verhalen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook in ons land barst het van de bijzondere geschiedenissen. Zo hoort hij dat in Tienray 123 Joodse kinderen werden opgevangen tijdens de Duitse bezetting om de transporten naar de vernietigingskampen te ontwijken. ZweefvliegtuigOok de rest van de aflevering staat voor een groot deel in het teken van de Nederlandse oorlogsjaren. Iets verder dan Tienray, in Groesbeek, wandelen Arnaut, Philippe en Ruben langs een replica van een zweefvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Ze ontmoeten Nelly Kerkhoff, die de gevechten van Operatie Market Garden van dichtbij meemaakte. :[broadcast:videos](ids:"114923,114813" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Dinsdag 26 april 2022 om 21:15

Arnout Hauben en zijn vrienden zijn inmiddels al een flink eind Nederland ingetrokken. Hun wandeltocht in Dwars door de Lage Landen voert ze over het Pieterpad en in deze zesde aflevering komen ze aan in Tienray, in Noord-Limburg.

Tweede Wereldoorlog
Als Vlaming kent Hauben natuurlijk veel Belgische verhalen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook in ons land barst het van de bijzondere geschiedenissen. Zo hoort hij dat in Tienray 123 Joodse kinderen werden opgevangen tijdens de Duitse bezetting om de transporten naar de vernietigingskampen te ontwijken.

Zweefvliegtuig
Ook de rest van de aflevering staat voor een groot deel in het teken van de Nederlandse oorlogsjaren. Iets verder dan Tienray, in Groesbeek, wandelen Arnaut, Philippe en Ruben langs een replica van een zweefvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Ze ontmoeten Nelly Kerkhoff, die de gevechten van Operatie Market Garden van dichtbij meemaakte.

:[broadcast:videos](ids:"114923,114813" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's