Andere Tijden special over Joodse vluchtelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over Joodse vluchtelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over Joodse vluchtelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond vertelt Diederik van Vleuten in een nieuwe Andere Tijden Special het uiterst tragische verhaal van Joodse vluchtelingen in de jaren dertig, een tijd waarin de wereld haar ogen sluit en niets doet om Duitse Joden te redden. VerstoppertjeOp een bijna leeg toneel, met op de achtergrond indringende beelden, vertelt hij over de Conferentie van Évian in 1938, waar vele landen, waaronder Nederland, diplomatiek verstoppertje spelen. Dat verhaal vervlecht Van Vleuten met dat van het schip de St. Louis. Nergels welkomDit schip is in 1939, met bijna duizend Joodse vluchtelingen aan boord, nergens welkom. Terwijl in nazi-Duitsland de hel losbreekt, kijkt de wereld de andere kant op. De nazikrant de Völkischer Beobachter kopt zelfs triomfantelijk: "Niemand wil ze hebben." :[broadcast:videos](ids:"444642,417997" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Vanavond vertelt Diederik van Vleuten in een nieuwe Andere Tijden Special het uiterst tragische verhaal van Joodse vluchtelingen in de jaren dertig, een tijd waarin de wereld haar ogen sluit en niets doet om Duitse Joden te redden.

Verstoppertje
Op een bijna leeg toneel, met op de achtergrond indringende beelden, vertelt hij over de Conferentie van Évian in 1938, waar vele landen, waaronder Nederland, diplomatiek verstoppertje spelen. Dat verhaal vervlecht Van Vleuten met dat van het schip de St. Louis.

Nergels welkom
Dit schip is in 1939, met bijna duizend Joodse vluchtelingen aan boord, nergens welkom. Terwijl in nazi-Duitsland de hel losbreekt, kijkt de wereld de andere kant op. De nazikrant de Völkischer Beobachter kopt zelfs triomfantelijk: "Niemand wil ze hebben."

:[broadcast:videos](ids:"444642,417997" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV