Vergeten Helden aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Vergeten Helden aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Vergeten helden

Vergeten Helden aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de aanloop naar 4 en 5 mei is het drieluik Vergeten helden te zien op NPO 2. De drie afleveringen vertellen het verhaal van een aantal heldhaftige strijders uit de Nederlandse koloniën, mannen en vrouwen die zich in Nederland met gevaar voor eigen leven tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloten bij het verzet. Alle fragmenten uit deze uitzending Vergeten Helden vanaf maandag bij NPO 2: beelden eerste aflevering over Suriname Bekijk deze video » VergetelheidDeze helden vochten samen met Nederlandse verzetsstrijders, saboteerden de nazi’s of hielpen Joden om onder te duiken. In de eerste aflevering wordt het leven van drie verzetshelden uit Suriname belicht. Hun daden zijn in de vergetelheid geraakt en daar brengt deze aflevering verandering in. Het gaat om Elisabeth Bergen, Leo Lashley en Albert Wittenberg. OnderduikersVerpleegster Elisabeth Bergen nam Joodse onderduikers in huis, oogarts Leo Lashley verleende medische bijstand aan een groep onderduikers in een kerk in Rotterdam en Albert Wittenberg nam een Joodse baby in huis en was actief in het verzet. Jörgen Tjon spreekt nabestaanden, reist naar belangrijke locaties en bezoekt Surinamist Hans Ramsoedh voor de historische context. Bekijk ook Video: Tweede Wereldoorlog komt tot leven in Baarn met monumenten voor slachtoffers Bekijk deze video » Op1: Géza Weisz emotioneel door man die zijn opa onderdak bood in oorlog Bekijk deze video »
Uitzending :
Vergeten Helden aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In de aanloop naar 4 en 5 mei is het drieluik Vergeten helden te zien op NPO 2. De drie afleveringen vertellen het verhaal van een aantal heldhaftige strijders uit de Nederlandse koloniën, mannen en vrouwen die zich in Nederland met gevaar voor eigen leven tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloten bij het verzet.

Vergetelheid
Deze helden vochten samen met Nederlandse verzetsstrijders, saboteerden de nazi’s of hielpen Joden om onder te duiken. In de eerste aflevering wordt het leven van drie verzetshelden uit Suriname belicht. Hun daden zijn in de vergetelheid geraakt en daar brengt deze aflevering verandering in. Het gaat om Elisabeth Bergen, Leo Lashley en Albert Wittenberg.

Onderduikers
Verpleegster Elisabeth Bergen nam Joodse onderduikers in huis, oogarts Leo Lashley verleende medische bijstand aan een groep onderduikers in een kerk in Rotterdam en Albert Wittenberg nam een Joodse baby in huis en was actief in het verzet. Jörgen Tjon spreekt nabestaanden, reist naar belangrijke locaties en bezoekt Surinamist Hans Ramsoedh voor de historische context.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Vergeten helden

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vergeten Helden aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV