Terugkijken: 4 mei-lezing Hans Goedkoop in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Terugkijken: 4 mei-lezing Hans Goedkoop in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Terugkijken: 4 mei-lezing <em>Hans Goedkoop</em> in de Nieuwe Kerk in <em>Amsterdam</em> Presentator en historicus Hans Goedkoop, die velen zullen kennen van Andere Tijden, mocht dit jaar de traditionele 4 mei-lezing houden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, voorafgaand aan de Dodenherdenking op de Dam. In een toespraak van ruim twaalf minuten kon Goedkoop niet om de actuele situatie in de wereld heen: hij stipte de oorlog in Oekraïne zonder metaforen aan en had daarbij zelfs stevige kritiek op Mark Rutte en het kabinet vanwege de matige naleving van de sancties. Uiteraard geeft Goedkoop in zijn toespraak ook historische perspectieven op de Tweede Wereldoorlog; hij begint met een verhaal over concentratiekamp Bergen-Belsen. Bekijk de volledige 4 mei-lezing van Hans Goedkoop hierboven. Je kunt ook de Dodenherdenking terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Video: de toespraak van burgemeester Halsema tijdens de Nationale Dodenherdenking 2022 Bekijk deze video » Femke Halsema prijst Tieme de Laat voor Dodenherdenking-speech: "Onder de indruk" Bekijk deze video »
Nieuws :
Terugkijken: 4 mei-lezing Hans Goedkoop in de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Presentator en historicus Hans Goedkoop, die velen zullen kennen van Andere Tijden, mocht dit jaar de traditionele 4 mei-lezing houden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, voorafgaand aan de Dodenherdenking op de Dam. In een toespraak van ruim twaalf minuten kon Goedkoop niet om de actuele situatie in de wereld heen: hij stipte de oorlog in Oekraïne zonder metaforen aan en had daarbij zelfs stevige kritiek op Mark Rutte en het kabinet vanwege de matige naleving van de sancties. Uiteraard geeft Goedkoop in zijn toespraak ook historische perspectieven op de Tweede Wereldoorlog; hij begint met een verhaal over concentratiekamp Bergen-Belsen.

Bekijk de volledige 4 mei-lezing van Hans Goedkoop hierboven. Je kunt ook de Dodenherdenking terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Terugkijken: 4 mei-lezing Hans Goedkoop in de Nieuwe Kerk in Amsterdam of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV