College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending Pieter Omtzigt is zonder twijfel één van de meest besproken Tweede Kamerleden van het afgelopen jaar. Van dossiervreter tot 'functie' elder: zijn politieke carrière kent hoge pieken en diepe dalen. Vanavond is hij te gast in College Tour voor een openhartig gesprek. PitbullOmtzigt was bijna twintig jaar de politieke pitbull van het CDA en beet zich vast in uiteenlopende taaie onderwerpen, zoals pensioenen en de toeslagenaffaire. De bedreven politicus kan steevast rekenen op de steun van een grote achterban in zijn thuisprovincie Overijssel; het scheelde niet veel of hij was in 2020 gekroond tot nieuwe leider van het CDA. Burn-outNa de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 veranderde dat allemaal. Omtzigt werd onderwerp van gesprek door een papier van informateur Kajsa Ollongren met 'functie elders' en zag geen andere mogelijkheid dan het CDA te verlaten. Hij zat maanden thuis met een burn-out. Maar nu is hij terug in Den Haag en werkt aan zijn politieke toekomst. :[broadcast:videos](ids:"442516,436174" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Zondag 8 mei 2022 om 21:06

Pieter Omtzigt is zonder twijfel één van de meest besproken Tweede Kamerleden van het afgelopen jaar. Van dossiervreter tot 'functie' elder: zijn politieke carrière kent hoge pieken en diepe dalen. Vanavond is hij te gast in College Tour voor een openhartig gesprek.

Pitbull
Omtzigt was bijna twintig jaar de politieke pitbull van het CDA en beet zich vast in uiteenlopende taaie onderwerpen, zoals pensioenen en de toeslagenaffaire. De bedreven politicus kan steevast rekenen op de steun van een grote achterban in zijn thuisprovincie Overijssel; het scheelde niet veel of hij was in 2020 gekroond tot nieuwe leider van het CDA.

Burn-out
Na de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 veranderde dat allemaal. Omtzigt werd onderwerp van gesprek door een papier van informateur Kajsa Ollongren met 'functie elders' en zag geen andere mogelijkheid dan het CDA te verlaten. Hij zat maanden thuis met een burn-out. Maar nu is hij terug in Den Haag en werkt aan zijn politieke toekomst.

:[broadcast:videos](ids:"442516,436174" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's