Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het gevecht met het water is in Nederland al eeuwen gaande. In 1997 werd het grootste huzarenstukje op dat gebied voltooid: de Deltawerken. Het oogst wereldwijd bewondering. In de documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water onderzoekt Pieter Jan Hagens 25 jaar later of de Deltawerken ook toekomstbestendig zijn. VerdedigingssysteemHagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering in Rotterdam. Alledrie maken ze deel uit van De Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoog water uit zee. Hoe lang gaan ze technisch nog mee? Is er op de tekentafel al sprake van een Deltawerken 2.0? KlimaatveranderingDe belangrijkste vraag die de documentaire stelt is of de Deltawerken bestand zullen zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Kunnen ze de veiligheid van Nederland blijven waarborgen als de zeespiegel stijgt? Onze eeuwige strijd tegen het water vertelt het verhaal hoe Nederlanders de zee hebben bedwongen en hoe de zee in de toekomst land zal heroveren. :[broadcast:videos](ids:"335992" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Dinsdag 10 mei 2022 om 21:30

Het gevecht met het water is in Nederland al eeuwen gaande. In 1997 werd het grootste huzarenstukje op dat gebied voltooid: de Deltawerken. Het oogst wereldwijd bewondering. In de documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water onderzoekt Pieter Jan Hagens 25 jaar later of de Deltawerken ook toekomstbestendig zijn.

Verdedigingssysteem
Hagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering in Rotterdam. Alledrie maken ze deel uit van De Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoog water uit zee. Hoe lang gaan ze technisch nog mee? Is er op de tekentafel al sprake van een Deltawerken 2.0?

Klimaatverandering
De belangrijkste vraag die de documentaire stelt is of de Deltawerken bestand zullen zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Kunnen ze de veiligheid van Nederland blijven waarborgen als de zeespiegel stijgt? Onze eeuwige strijd tegen het water vertelt het verhaal hoe Nederlanders de zee hebben bedwongen en hoe de zee in de toekomst land zal heroveren.

:[broadcast:videos](ids:"335992" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's