Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Onze eeuwige strijd tegen het water

Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het gevecht met het water is in Nederland al eeuwen gaande. In 1997 werd het grootste huzarenstukje op dat gebied voltooid: de Deltawerken. Het oogst wereldwijd bewondering. In de documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water onderzoekt Pieter Jan Hagens 25 jaar later of de Deltawerken ook toekomstbestendig zijn. Alle fragmenten uit deze uitzending Onze eeuwige strijd tegen het water dinsdag op NPO 2: bekijk de eerste beelden Bekijk deze video » VerdedigingssysteemHagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering in Rotterdam. Alledrie maken ze deel uit van De Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoog water uit zee. Hoe lang gaan ze technisch nog mee? Is er op de tekentafel al sprake van een Deltawerken 2.0? KlimaatveranderingDe belangrijkste vraag die de documentaire stelt is of de Deltawerken bestand zullen zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Kunnen ze de veiligheid van Nederland blijven waarborgen als de zeespiegel stijgt? Onze eeuwige strijd tegen het water vertelt het verhaal hoe Nederlanders de zee hebben bedwongen en hoe de zee in de toekomst land zal heroveren. Bekijk ook Davina Michelle in halve finale Songfestival 2021 met The Power Of Water Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het gevecht met het water is in Nederland al eeuwen gaande. In 1997 werd het grootste huzarenstukje op dat gebied voltooid: de Deltawerken. Het oogst wereldwijd bewondering. In de documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water onderzoekt Pieter Jan Hagens 25 jaar later of de Deltawerken ook toekomstbestendig zijn.

Verdedigingssysteem
Hagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering in Rotterdam. Alledrie maken ze deel uit van De Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoog water uit zee. Hoe lang gaan ze technisch nog mee? Is er op de tekentafel al sprake van een Deltawerken 2.0?

Klimaatverandering
De belangrijkste vraag die de documentaire stelt is of de Deltawerken bestand zullen zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Kunnen ze de veiligheid van Nederland blijven waarborgen als de zeespiegel stijgt? Onze eeuwige strijd tegen het water vertelt het verhaal hoe Nederlanders de zee hebben bedwongen en hoe de zee in de toekomst land zal heroveren.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV