Heftig: asielzoekers Ter Apel lagen buiten te slapen (RTL Nieuws)

Heftig: asielzoekers Ter Apel lagen buiten te slapen (RTL Nieuws)

Woensdag 11 mei 2022 om 15:17

Het is een situatie waarvan je zou denken en hopen dat die niet zou voorkomen in het welgestelde Nederland: asielzoekers die in de openlucht, in slaapzakken, liggen te slapen omdat er binnen in de opvang geen plek is. Toch was dat precies wat er dinsdagavond gebeurde bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

'Heel slecht'
"De situatie is heel slecht en is al vijf of zes uur zo", vertelt een van de vluchtelingen. Een ander: "Ik had verwacht dat ik naar binnen mocht en daar mocht blijven." Gelukkig werd er later op de avond een oplossing gevonden en konden de betrokkenen (tijdelijk) hun intrede nemen in een van de kantoren van het azc. Bekijk het fragment van RTL Nieuws hieronder.

Heftig: asielzoekers <em>Ter Apel</em> lagen buiten te slapen (RTL Nieuws) Het is een situatie waarvan je zou denken en hopen dat die niet zou voorkomen in het welgestelde Nederland: asielzoekers die in de openlucht, in slaapzakken, liggen te slapen omdat er binnen in de opvang geen plek is. Toch was dat precies wat er dinsdagavond gebeurde bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel. 'Heel slecht'"De situatie is heel slecht en is al vijf of zes uur zo", vertelt een van de vluchtelingen. Een ander: "Ik had verwacht dat ik naar binnen mocht en daar mocht blijven." Gelukkig werd er later op de avond een oplossing gevonden en konden de betrokkenen (tijdelijk) hun intrede nemen in een van de kantoren van het azc. Bekijk het fragment van RTL Nieuws hieronder. Bekijk ook RTL Nieuws: Wopke Hoekstra bezoekt Oekraïne en is ontdaan Bekijk deze video » Nilüfer Gündogan keert terug in de Kamer: "Dickpicks in m'n inbox gekregen" (video) Bekijk deze video »
TV :
Heftig: asielzoekers Ter Apel lagen buiten te slapen (RTL Nieuws)

Actuele video's

Meer actuele video's