Royce de Vries trekt conclusie in Op1: "Mijn vader is vermoord als vertrouwenspersoon"

Royce de Vries trekt conclusie in Op1: "Mijn vader is vermoord als vertrouwenspersoon"

De politie is van plan een speciale eenheid op te richten om bedreigde personen beter te beveiligen. Het heeft te maken met de daling van Nederland op de wereldwijde ranglijst voor persvrijheid, maar ook met de moord op Peter R. de Vries. Diens zoon Royce lijkt het hier niet helemaal mee eens te zijn: "Mijn vader is vermoord als vertrouwenspersoon."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 11 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Royce de Vries</em> trekt conclusie in <em>Op1</em>: &quot;Mijn vader is vermoord als vertrouwenspersoon&quot; De politie is van plan een speciale eenheid op te richten om bedreigde personen beter te beveiligen. Het heeft te maken met de daling van Nederland op de wereldwijde ranglijst voor persvrijheid, maar ook met de moord op Peter R. de Vries. Diens zoon Royce lijkt het hier niet helemaal mee eens te zijn: "Mijn vader is vermoord als vertrouwenspersoon." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 11 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. VraagtekensRoyce de Vries snapt dus heel goed dat mensen vraagtekens plaatsen bij de motivatie van de politie, omdat zijn vader niet is vermoord om zijn journalistieke werk. Volgens Royce was zijn vader wél een dienaar van de rechtsstaat, en volgens hem krijgen zulke mensen - ook rechters en officieren van justitie - veel vaker te maken met dreigingen. Volgens hem is de oprichting van de speciale eenheid dus wél een goede zaak. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Royce de Vries trekt conclusie in Op1: "Mijn vader is vermoord als vertrouwenspersoon"

Vraagtekens
Royce de Vries snapt dus heel goed dat mensen vraagtekens plaatsen bij de motivatie van de politie, omdat zijn vader niet is vermoord om zijn journalistieke werk. Volgens Royce was zijn vader wél een dienaar van de rechtsstaat, en volgens hem krijgen zulke mensen - ook rechters en officieren van justitie - veel vaker te maken met dreigingen. Volgens hem is de oprichting van de speciale eenheid dus wél een goede zaak.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's