Zembla over hulp aan Rwanda gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over hulp aan Rwanda gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Zembla: dictatuur geen bezwaar

Zembla over hulp aan Rwanda gemist? Bekijk hier de hele uitzending Rwanda staat bekend om de bloedige genocide van 1994. Bijna een miljoen mensen vonden er een gruwelijke dood. Om het land weer overeind te helpen, schieten veel westerse landen te hulp. Zembla onderzoekt de gevolgen hiervan. DictatorNa de gruwelijke genocide uit de jaren negentig krijgt Rwanda steeds meer een westers gezicht. Dit gebeurt onder aanvoering van de president van het land, Paul Kagame. Politieke tegenstanders van het regime noemen Kagame echter een dictator die geen enkele tegenspraak accepteert. MoordAan de ellende in Rwanda is nog allerminst een einde gekomen, want mensenrechtenorganisaties houden het Rwandese regime verantwoordelijk voor de moord op dissidenten. Zembla onderzoekt: hoe heeft de jarenlange financiële steun van Nederland bijgedragen aan een onafhankelijke Rwandese rechtsstaat? Bekijk ook Oud-minister Jan Pronk over massaslachting Rwanda Bekijk deze video » DWDD: Humberto Tan over de positieve veranderingen in Rwanda Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Rwanda staat bekend om de bloedige genocide van 1994. Bijna een miljoen mensen vonden er een gruwelijke dood. Om het land weer overeind te helpen, schieten veel westerse landen te hulp. Zembla onderzoekt de gevolgen hiervan.

Dictator
Na de gruwelijke genocide uit de jaren negentig krijgt Rwanda steeds meer een westers gezicht. Dit gebeurt onder aanvoering van de president van het land, Paul Kagame. Politieke tegenstanders van het regime noemen Kagame echter een dictator die geen enkele tegenspraak accepteert.

Moord
Aan de ellende in Rwanda is nog allerminst een einde gekomen, want mensenrechtenorganisaties houden het Rwandese regime verantwoordelijk voor de moord op dissidenten. Zembla onderzoekt: hoe heeft de jarenlange financiële steun van Nederland bijgedragen aan een onafhankelijke Rwandese rechtsstaat?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zembla over hulp aan Rwanda gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV