Docu Navalny gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Navalny gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Navalny

Docu Navalny gemist? Bekijk hier de hele uitzending Wie vergiftigde de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, en hoe? Deze vragen vormen de kern van de documentaire Navalny, een film met het tempo van een thriller. Daarnaast is het een portret van dé oppositieleider van Rusland, die hervormingen nastreeft en zich door niets laat afschrikken. ZenuwgasIn augustus 2020 wordt een vliegtuig dat van Siberië naar Moskou reisde, omgeleid naar Omsk omdat een passagier aan boord doodziek wordt. Die passagier is Navalny, de felste criticus van Vladimir Poetin, en leider van de Russische oppositie. Navalny wordt naar Duitsland geëvacueerd. Daar bevestigden de Duitse autoriteiten dat hij met het zenuwgas novitsjok is vergiftigd. HuurmoordenaarsDe film brengt Aleksej Navalny en onderzoeksjournalist Christo Grozev van Bellingcat samen, terwijl ze nauwgezet de identiteit van de potentiële huurmoordenaars onderzoeken. De documentaire is in realtime opgenomen in een klein Duits stadje terwijl Navalny herstelt en het moordonderzoek zich ontvouwt. Bekijk ook Op1: wat kan Europa doen om Navalny te redden? "Niet veel," zegt Derk Sauer Bekijk deze video » EenVandaag gemist? Filmmaker Daniel Roher over inner circle van Aleksej Navalny Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Wie vergiftigde de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, en hoe? Deze vragen vormen de kern van de documentaire Navalny, een film met het tempo van een thriller. Daarnaast is het een portret van dé oppositieleider van Rusland, die hervormingen nastreeft en zich door niets laat afschrikken.

Zenuwgas
In augustus 2020 wordt een vliegtuig dat van Siberië naar Moskou reisde, omgeleid naar Omsk omdat een passagier aan boord doodziek wordt. Die passagier is Navalny, de felste criticus van Vladimir Poetin, en leider van de Russische oppositie. Navalny wordt naar Duitsland geëvacueerd. Daar bevestigden de Duitse autoriteiten dat hij met het zenuwgas novitsjok is vergiftigd.

Huurmoordenaars
De film brengt Aleksej Navalny en onderzoeksjournalist Christo Grozev van Bellingcat samen, terwijl ze nauwgezet de identiteit van de potentiële huurmoordenaars onderzoeken. De documentaire is in realtime opgenomen in een klein Duits stadje terwijl Navalny herstelt en het moordonderzoek zich ontvouwt.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Navalny gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV