Beau gemist? Derk Sauer vertelt hoe Russen ‘stiekem’ protesteren tegen oorlog

Beau gemist? Derk Sauer vertelt hoe Russen ‘stiekem’ protesteren tegen oorlog

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van woensdag 11 mei. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

Derk Sauer heeft Rusland moeten verlaten vanwege de strenge censuur. De journalist vertelt bij Beau dat hij nu vanuit Nederland werkt, maar hij merkt dat er in Rusland steeds meer wordt geprotesteerd tegen de oorlog in Oekraïne. Mensen gaan niet de straat op, want dan worden ze gelijk in de boeien geslagen en voor jaren opgesloten. “Mensen zoeken nu een individueel protest. Je ziet bijvoorbeeld in Moskou aan lantaarnpalen groene lintjes hangen. Groen is een combinatie van geel en blauw, de Oekraïense vlag, dat is dus een protest.”

Bekijk het fragment uit BEAU hieronder. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

<em>Beau</em> gemist? Derk Sauer vertelt hoe Russen ‘stiekem’ protesteren tegen oorlog Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van woensdag 11 mei. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv. Derk Sauer heeft Rusland moeten verlaten vanwege de strenge censuur. De journalist vertelt bij Beau dat hij nu vanuit Nederland werkt, maar hij merkt dat er in Rusland steeds meer wordt geprotesteerd tegen de oorlog in Oekraïne. Mensen gaan niet de straat op, want dan worden ze gelijk in de boeien geslagen en voor jaren opgesloten. “Mensen zoeken nu een individueel protest. Je ziet bijvoorbeeld in Moskou aan lantaarnpalen groene lintjes hangen. Groen is een combinatie van geel en blauw, de Oekraïense vlag, dat is dus een protest.” Bekijk het fragment uit BEAU hieronder. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Beau gemist? Derk Sauer vertelt hoe Russen ‘stiekem’ protesteren tegen oorlog

Actuele video's

Meer actuele video's