Mart de Kruif ziet Europa op grondvesten rammelen: "Noordflank NAVO gaat veranderen"

Mart de Kruif ziet Europa op grondvesten rammelen: "Noordflank NAVO gaat veranderen"

Zou Vladimir Poetin zichzelf weleens voor zijn kop slaan na de invasie van Oekraïne? Het heeft wereldwijde geopolitieke gevolgen. Zo kruipt Duitsland steeds meer uit zijn schulp en gaat volgens Mart de Kruif "de hele noordflank van de NAVO veranderen" nu Zweden en Finland willen toetreden tot het militaire bondgenootschap.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 12 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Mart de Kruif</em> ziet Europa op <em>grondvesten</em> rammelen: &quot;Noordflank NAVO gaat veranderen&quot; Zou Vladimir Poetin zichzelf weleens voor zijn kop slaan na de invasie van Oekraïne? Het heeft wereldwijde geopolitieke gevolgen. Zo kruipt Duitsland steeds meer uit zijn schulp en gaat volgens Mart de Kruif "de hele noordflank van de NAVO veranderen" nu Zweden en Finland willen toetreden tot het militaire bondgenootschap. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 12 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Grote krijgsmachtDoor deze ontwikkelingen ziet De Kruif Europa op zijn grondvesten rammelen: "Dit is wel wat, hoor." Sven Kockelmann analyseert meteen of Zweden en Finland goede 'aanwinsten' zijn voor de NAVO. Zo heeft Finland een grote krijgsmacht, maar ook een lange grens met Rusland. Toch is dit volgens De Kruif dé kans voor Finland om aansluiting te vinden. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Mart de Kruif ziet Europa op grondvesten rammelen: "Noordflank NAVO gaat veranderen"

Grote krijgsmacht
Door deze ontwikkelingen ziet De Kruif Europa op zijn grondvesten rammelen: "Dit is wel wat, hoor." Sven Kockelmann analyseert meteen of Zweden en Finland goede 'aanwinsten' zijn voor de NAVO. Zo heeft Finland een grote krijgsmacht, maar ook een lange grens met Rusland. Toch is dit volgens De Kruif dé kans voor Finland om aansluiting te vinden.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's