Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Hier zijn de Van Rossems: Deventer

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending Halverwege het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems is Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden, maar de resterende afleveringen worden 'gewoon' uitgezonden. Daardoor kunnen we haar vanavond nog in volle glorie zien in Deventer, Overijssel. BoekenstadDeventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen. Maar waarom is Deventer eigenlijk een boekenstad? Maarten legt het uit. Daarbij passeren illustere namen de revue. VerzettenZo komen Geert Grote, Thomas à Kempis en zelfs Donald Duck ter sprake. Vincent wil laten zien waarom het soms goed is om je als burger te verzetten tegen sloopplannen en daarvoor neemt hij zijn broer en zus mee naar een prachtig gerestaureerde, middeleeuwse wijk. En Sis heeft zich verdiept in de psyche van meestervervalser Han van Meegeren. Bekijk ook Sis van Rossem (1945-2022) in Hier zijn de Van Rossems: kritisch mét humor (video) Bekijk deze video » Maarten van Rossem reageert op overlijden Sis: 'Was zelfs op journaal, dat had ze leuk gevonden' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Halverwege het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems is Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden, maar de resterende afleveringen worden 'gewoon' uitgezonden. Daardoor kunnen we haar vanavond nog in volle glorie zien in Deventer, Overijssel.

Boekenstad
Deventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen. Maar waarom is Deventer eigenlijk een boekenstad? Maarten legt het uit. Daarbij passeren illustere namen de revue.

Verzetten
Zo komen Geert Grote, Thomas à Kempis en zelfs Donald Duck ter sprake. Vincent wil laten zien waarom het soms goed is om je als burger te verzetten tegen sloopplannen en daarvoor neemt hij zijn broer en zus mee naar een prachtig gerestaureerde, middeleeuwse wijk. En Sis heeft zich verdiept in de psyche van meestervervalser Han van Meegeren.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Hier zijn de Van Rossems

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV