Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending Halverwege het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems is Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden, maar de resterende afleveringen worden 'gewoon' uitgezonden. Daardoor kunnen we haar vanavond nog in volle glorie zien in Deventer, Overijssel. BoekenstadDeventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen. Maar waarom is Deventer eigenlijk een boekenstad? Maarten legt het uit. Daarbij passeren illustere namen de revue. VerzettenZo komen Geert Grote, Thomas à Kempis en zelfs Donald Duck ter sprake. Vincent wil laten zien waarom het soms goed is om je als burger te verzetten tegen sloopplannen en daarvoor neemt hij zijn broer en zus mee naar een prachtig gerestaureerde, middeleeuwse wijk. En Sis heeft zich verdiept in de psyche van meestervervalser Han van Meegeren. :[broadcast:videos](ids:"450284,449756" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Halverwege het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems is Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden, maar de resterende afleveringen worden 'gewoon' uitgezonden. Daardoor kunnen we haar vanavond nog in volle glorie zien in Deventer, Overijssel.

Boekenstad
Deventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen. Maar waarom is Deventer eigenlijk een boekenstad? Maarten legt het uit. Daarbij passeren illustere namen de revue.

Verzetten
Zo komen Geert Grote, Thomas à Kempis en zelfs Donald Duck ter sprake. Vincent wil laten zien waarom het soms goed is om je als burger te verzetten tegen sloopplannen en daarvoor neemt hij zijn broer en zus mee naar een prachtig gerestaureerde, middeleeuwse wijk. En Sis heeft zich verdiept in de psyche van meestervervalser Han van Meegeren.

:[broadcast:videos](ids:"450284,449756" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV