College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending Ze heeft haar schaatsen inmiddels aan de wilgen gehangen, maar Ireen Wüst (36) gaat de boeken in als de grootste Nederlandse Olympiër aller tijden. Vanavond is ze te gast in College Tour voor een interview met Twan Huys en een zaal vol studenten. MedaillesWüst heeft haar status als succesvolste Olympische sporter van Nederlandse bodem te danken aan de dertien medailles die ze haalde op vijf Olympische Spelen: zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen plakken. Ze sloot dit jaar af met een prestatie die wereldwijd nog nooit vertoond is, namelijk als eerste sporter ooit bij vijf Winterspelen op rij goud veroveren. AmbitiesIn maart van dit jaar was het echter mooi geweest. Een stampvol Thialf zag hoe Ireen Wüst haar laatste meters op de schaatsbaan maakte en er ging definitief een slot op haar overvolle prijzenkast. Wüst blikt in College Tour terug op haar buitengewoon imposante carrière en vertelt over haar ambities voor de toekomst. :[broadcast:videos](ids:"419298,419265" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Ze heeft haar schaatsen inmiddels aan de wilgen gehangen, maar Ireen Wüst (36) gaat de boeken in als de grootste Nederlandse Olympiër aller tijden. Vanavond is ze te gast in College Tour voor een interview met Twan Huys en een zaal vol studenten.

Medailles
Wüst heeft haar status als succesvolste Olympische sporter van Nederlandse bodem te danken aan de dertien medailles die ze haalde op vijf Olympische Spelen: zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen plakken. Ze sloot dit jaar af met een prestatie die wereldwijd nog nooit vertoond is, namelijk als eerste sporter ooit bij vijf Winterspelen op rij goud veroveren.

Ambities
In maart van dit jaar was het echter mooi geweest. Een stampvol Thialf zag hoe Ireen Wüst haar laatste meters op de schaatsbaan maakte en er ging definitief een slot op haar overvolle prijzenkast. Wüst blikt in College Tour terug op haar buitengewoon imposante carrière en vertelt over haar ambities voor de toekomst.

:[broadcast:videos](ids:"419298,419265" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV