Kunst achter Prikkeldraad aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Kunst achter Prikkeldraad aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Kunst achter prikkeldraad

Kunst achter Prikkeldraad aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze week is van maandag tot en met woensdag de driedelige documentaireserie Kunst achter prikkeldraad te zien op NPO 2. In deze reeks laat journalist en schrijver Frank Westerman zie hoe de gevangenen in concentratiekampen schilderden, muziek maakten, toneel speelden en gedichten schreven. Alle fragmenten uit deze uitzending Kunst achter prikkeldraad start maandag op NPO 2: bekijk de eerste beelden Bekijk deze video » VughtDe kunstwerken van gevangenen zijn een nalatenschap vol hoop, troost en ongeloof. Westerman begint zijn zoektocht naar de creatieve nalatenschap van de gevangenen in Kamp Vught. Hij komt langs zelfgemaakte schatten van gevangenen. Dit zijn verhalen van mensen die in deze nieuwe, onveilige wereld toch iets moois willen maken. KruidentuinDaarna reist Frank verder naar Ravensbrück. Hier ziet hij tekeningen van Aat Breur met hartverscheurende getuigenissen, soms voorzien van commentaar of omlijst met een lied. Tot slot reist Frank naar Dachau. Hier ontrafelt hij het bizarre verhaal van de kruidentuin, opgezet door Heinrich Himmler, een plek voor SS-families om te ontspannen. Bekijk ook Video: Joodse vrouw wil in gesprek met Urker jongeren die verkleed gingen als nazi's Bekijk deze video » Terugkijken: 4 mei-lezing Hans Goedkoop in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Bekijk deze video »
Uitzending :
Kunst achter Prikkeldraad aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Deze week is van maandag tot en met woensdag de driedelige documentaireserie Kunst achter prikkeldraad te zien op NPO 2. In deze reeks laat journalist en schrijver Frank Westerman zie hoe de gevangenen in concentratiekampen schilderden, muziek maakten, toneel speelden en gedichten schreven.

Vught
De kunstwerken van gevangenen zijn een nalatenschap vol hoop, troost en ongeloof. Westerman begint zijn zoektocht naar de creatieve nalatenschap van de gevangenen in Kamp Vught. Hij komt langs zelfgemaakte schatten van gevangenen. Dit zijn verhalen van mensen die in deze nieuwe, onveilige wereld toch iets moois willen maken.

Kruidentuin
Daarna reist Frank verder naar Ravensbrück. Hier ziet hij tekeningen van Aat Breur met hartverscheurende getuigenissen, soms voorzien van commentaar of omlijst met een lied. Tot slot reist Frank naar Dachau. Hier ontrafelt hij het bizarre verhaal van de kruidentuin, opgezet door Heinrich Himmler, een plek voor SS-families om te ontspannen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Kunst achter Prikkeldraad aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV