Inclusief Rutger: Laurens Buijs (UvA) vertelt hoe politiek in wetenschap sluipt

Inclusief Rutger: Laurens Buijs (UvA) vertelt hoe politiek in wetenschap sluipt

UVA-docent Laurens Buijs vertelt in Inclusief Rutger hoe het ‘woke denken’ ontwikkelt op universiteiten. Zo worden beladen onderwerpen tegenwoordig soms niet besproken omdat studenten dat niet willen. “Ik vind het heel goed dat je die sensitiviteit ontwikkelt, maar als studenten kunnen bepalen: we willen het hier niet over hebben en anders ga ik weg, dan kan het ook naar censuur gaan. Dat kan ook heel makkelijk doorschieten”, aldus Buijs. “Dan sluipt dus politiek in de wetenschap, dan krijg je een vorm van censuur en dat is echt wel aan het gebeuren.”

Bekijk de beelden van Inclusief Rutger hieronder.

Inclusief Rutger is elke vrijdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Inclusief Rutger terugkijken bij Gids.tv.

<em>Inclusief Rutger</em>: Laurens Buijs (UvA) vertelt hoe politiek in wetenschap sluipt UVA-docent Laurens Buijs vertelt in Inclusief Rutger hoe het ‘woke denken’ ontwikkelt op universiteiten. Zo worden beladen onderwerpen tegenwoordig soms niet besproken omdat studenten dat niet willen. “Ik vind het heel goed dat je die sensitiviteit ontwikkelt, maar als studenten kunnen bepalen: we willen het hier niet over hebben en anders ga ik weg, dan kan het ook naar censuur gaan. Dat kan ook heel makkelijk doorschieten”, aldus Buijs. “Dan sluipt dus politiek in de wetenschap, dan krijg je een vorm van censuur en dat is echt wel aan het gebeuren.” Bekijk de beelden van Inclusief Rutger hieronder. Inclusief Rutger is elke vrijdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Inclusief Rutger terugkijken bij Gids.tv. Vrijdag in nieuw programma Inclusief Rutger: hoe inclusief is de PVV? Bekijk deze video »


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Inclusief Rutger: Laurens Buijs (UvA) vertelt hoe politiek in wetenschap sluipt of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV