De school die kleur bekent gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De school die kleur bekent gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: De school die kleur bekent

De school die kleur bekent gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is op NPO 3 het eerste deel van het documentaire-tweeluik De school die kleur bekent te zien. Hierin zijn we te gast op een school waar kinderen leren met hun vooroordelen ten aanzien van andere rassen en culturen om te gaan. Deel twee volgt volgende week dinsdag om 22.30 uur. HuidskleurOnder leiding van leraren en professoren leren Engelse schoolkinderen vooroordelen rondom huidskleur te ontdekken en uit te roeien. Alles wat ze dachten te weten over huidskleur wordt tegen het licht gehouden. In een van de eerste lessen worden de leerlingen getest op vooroordelen omtrent huidskleur. OnbewustDaarna worden ze opgedeeld in werkgroepen op basis van hun kleur. Wat zal dit losmaken? Een witte Engelse scholier en zijn zwart-Caribische beste vriend zijn geschokt als ze ontdekken hoeveel onbewuste vooroordelen ze hebben. Terwijl een twaalfjarig meisje van gemengde afkomst graag wil weten bij welk groep ze hoort: wit of zwart? Bekijk ook Alain Clark in HLF8 met muzikale column: "Elkaar leren kennen achter de vooroordelen" Bekijk deze video » Tim ruilt een week met Marokkaanse Rayan: "Jullie zijn zoals mijn ouders" (Puberruil) Bekijk deze video »
Uitzending :
De school die kleur bekent gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond is op NPO 3 het eerste deel van het documentaire-tweeluik De school die kleur bekent te zien. Hierin zijn we te gast op een school waar kinderen leren met hun vooroordelen ten aanzien van andere rassen en culturen om te gaan. Deel twee volgt volgende week dinsdag om 22.30 uur.

Huidskleur
Onder leiding van leraren en professoren leren Engelse schoolkinderen vooroordelen rondom huidskleur te ontdekken en uit te roeien. Alles wat ze dachten te weten over huidskleur wordt tegen het licht gehouden. In een van de eerste lessen worden de leerlingen getest op vooroordelen omtrent huidskleur.

Onbewust
Daarna worden ze opgedeeld in werkgroepen op basis van hun kleur. Wat zal dit losmaken? Een witte Engelse scholier en zijn zwart-Caribische beste vriend zijn geschokt als ze ontdekken hoeveel onbewuste vooroordelen ze hebben. Terwijl een twaalfjarig meisje van gemengde afkomst graag wil weten bij welk groep ze hoort: wit of zwart?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De school die kleur bekent gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV