Sigrid Kaag erkent de onzorgvuldigheid van Kabinet: "15,5 miljard niet op orde" (video)

Sigrid Kaag erkent de onzorgvuldigheid van Kabinet: "15,5 miljard niet op orde" (video)

De snelheid waarmee in het coronajaar 2021 beslissingen werden genomen met "grote financiële consequenties", ging "soms ten koste van de gebruikelijke zorgvuldigheid". Dat erkent minister Sigrid Kaag bij het aanbieden van het financieel jaarverslag van de rijksoverheid op Verantwoordingsdag. Bekijk de Hart van Nederland-video met Kaag hieronder.

"Zorgwekkend"
Hart van Nederland laat weten: "De Algemene Rekenkamer berekende dat de rechtmatigheid van 15,5 miljard euro aan verplichtingen (beloofde uitgaven) die de Rijksoverheid in 2021 aanging, is niet met zekerheid vast te stellen. Bij deze verplichtingen is het onzeker of aan de geldende regels is voldaan. Dat het kabinet voor het derde jaar op rij over de schreef ging, noemt de Rekenkamer 'zorgwekkend'."

Bekijk de HvN-video met Sigrid Kaag hieronder.

<em>Sigrid Kaag</em> erkent de onzorgvuldigheid van Kabinet: &quot;15,5 miljard niet op orde&quot; (video) De snelheid waarmee in het coronajaar 2021 beslissingen werden genomen met "grote financiële consequenties", ging "soms ten koste van de gebruikelijke zorgvuldigheid". Dat erkent minister Sigrid Kaag bij het aanbieden van het financieel jaarverslag van de rijksoverheid op Verantwoordingsdag. Bekijk de Hart van Nederland-video met Kaag hieronder. "Zorgwekkend"Hart van Nederland laat weten: "De Algemene Rekenkamer berekende dat de rechtmatigheid van 15,5 miljard euro aan verplichtingen (beloofde uitgaven) die de Rijksoverheid in 2021 aanging, is niet met zekerheid vast te stellen. Bij deze verplichtingen is het onzeker of aan de geldende regels is voldaan. Dat het kabinet voor het derde jaar op rij over de schreef ging, noemt de Rekenkamer 'zorgwekkend'." Bekijk de HvN-video met Sigrid Kaag hieronder. Bekijk ook VI-mannen kregen aanbieding overnemen Khalid & Sophie, programma zelf wist van niets (video) Bekijk deze video » Zien: Sigrid Kaag reageert op terugkeer Johan Derksen, vergeet problemen bij D66 Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Actuele video's

Meer actuele video's