Terugblik RTL Nieuws op hectische verkiezingen

Terugblik RTL Nieuws op hectische verkiezingen

Terugblik RTL Nieuws op hectische verkiezingen Nu de stofwolken van de Provinciale Statenverkiezingen langzaam optrekken blikt RTL Nieuws terug op de historische verkiezingsavond. Frits Wester heeft 'zelden gezien' dat een partij met slechts twee zetels in de Tweede Kamer, de Eerste Kamer komt 'binnendenderen' met naar verwachting twaalf zetels: Forum voor Democratie. VerliezersWaar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Als eerste wordt de SP uitgelicht: 'Lilian Marijnissen, de nieuwe partijleider, die heeft echt een behoorlijk verlies voor haar kiezen gekregen. De SP is bijna gehalveerd.' Sterker nog: volgens de laatste berichten is de partij meer dan gehalveerd, en gaan de socialisten van negen naar vier Eerste Kamer-zetels. Ook de regeringspartijen CDA en D66 leveren behoorlijk in. Bekijk de speech van verkiezingenwinnaar Thierry Baudet (Forum voor Democratie) Bekijk deze video » PVV versus FvDHet verlies van de PVV is ook opmerkelijk, maar volgens Wester moet Geert Wilders 'de meester erkennen in Thierry Baudet'. Immigratie was altijd hét thema van de PVV, maar Forum voor Democratie blijkt 'een geduchte concurrent op rechts'. Tot slot kan de PvdA redelijk tevreden zijn, want het verlies blijft zoals het nu lijkt beperkt tot één zetel. Het NOS slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen Bekijk deze video » Ook GroenLinks wint: de speech van Jesse Klaver Bekijk deze video »
TV :

Nu de stofwolken van de Provinciale Statenverkiezingen langzaam optrekken blikt RTL Nieuws terug op de historische verkiezingsavond. Frits Wester heeft 'zelden gezien' dat een partij met slechts twee zetels in de Tweede Kamer, de Eerste Kamer komt 'binnendenderen' met naar verwachting twaalf zetels: Forum voor Democratie.

Verliezers
Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Als eerste wordt de SP uitgelicht: 'Lilian Marijnissen, de nieuwe partijleider, die heeft echt een behoorlijk verlies voor haar kiezen gekregen. De SP is bijna gehalveerd.' Sterker nog: volgens de laatste berichten is de partij meer dan gehalveerd, en gaan de socialisten van negen naar vier Eerste Kamer-zetels. Ook de regeringspartijen CDA en D66 leveren behoorlijk in.

PVV versus FvD
Het verlies van de PVV is ook opmerkelijk, maar volgens Wester moet Geert Wilders 'de meester erkennen in Thierry Baudet'. Immigratie was altijd hét thema van de PVV, maar Forum voor Democratie blijkt 'een geduchte concurrent op rechts'. Tot slot kan de PvdA redelijk tevreden zijn, want het verlies blijft zoals het nu lijkt beperkt tot één zetel.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Terugblik RTL Nieuws op hectische verkiezingen of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: pvda, tweede kamer, d66, kabinet, opmerkelijk, verkiezingen, live, politiek, eerste kamer, pvv, terugblik, immigratie, geert wilders, frits Wester, rechts, winnaar, partijleider, forum, democratie, regeringspartijen, gratis, winnaars, meester, verkiezingsavond, commentator, thema, statenverkiezingen, landschap, langzaam, video, rtl, cda, wester, nieuws, slot, thierry baudet, lilian marijnissen, forum voor democratie, rtl nieuws, fvd, avond


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV