Docu Petite Fille gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Petite Fille gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Petite Fille gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zolang ze zich kan herinneren, droomt de zevenjarige Sasha ervan een meisje te mogen zijn. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Toch kijkt de buitenwereld hier heel anders naar. De documentaire Petit Fille schetst een portret van Sasha. JongensklerenOp school moet ze jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Sasha wordt gevolg tijdens het spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. FamilieDaarnaast wordt ook het leven van de familie van Sasha in beeld gebracht. Ze vechten voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Dat maakt het soms tot een grote worsteling - voor zowel Sasha als haar familie. :[broadcast:videos](ids:"446231,441341" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Zolang ze zich kan herinneren, droomt de zevenjarige Sasha ervan een meisje te mogen zijn. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Toch kijkt de buitenwereld hier heel anders naar. De documentaire Petit Fille schetst een portret van Sasha.

Jongenskleren
Op school moet ze jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Sasha wordt gevolg tijdens het spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies.

Familie
Daarnaast wordt ook het leven van de familie van Sasha in beeld gebracht. Ze vechten voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Dat maakt het soms tot een grote worsteling - voor zowel Sasha als haar familie.

:[broadcast:videos](ids:"446231,441341" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's