Op1: Viroloog Ab Osterhaus maakt zich zorgen om toename apenpokkenvirus (video)

Op1: Viroloog Ab Osterhaus maakt zich zorgen om toename apenpokkenvirus (video)

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 19 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

De toename van het zeldzame apenpokkenvirus baart viroloog Ab Osterhaus zorgen. Dat zei hij donderdagavond in de talkshow Op1.

Lees verder onder de video.

<em>Op1</em>: Viroloog <em>Ab Osterhaus</em> maakt zich zorgen om toename <em>apenpokkenvirus</em> (video) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 19 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. De toename van het zeldzame apenpokkenvirus baart viroloog Ab Osterhaus zorgen. Dat zei hij donderdagavond in de talkshow Op1. Lees verder onder de video. 'Niche gecreëerd'Er is een opmerkelijke toename van het zeer zeldzame apenpokkenvirus in West-Europa, een ziekte die normaal alleen in Afrika voorkomt. Hoe kan dit? Viroloog Ab Osterhaus maakt zich zorgen. 'Het lijkt heel erg op het mensenpokkenvirus. Het probleem is dat we mensen niet meer vaccineren tegen pokken. Dat betekent dat we een niche gecreëerd hebben.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1: Viroloog Ab Osterhaus maakt zich zorgen om toename apenpokkenvirus (video)

'Niche gecreëerd'
Er is een opmerkelijke toename van het zeer zeldzame apenpokkenvirus in West-Europa, een ziekte die normaal alleen in Afrika voorkomt. Hoe kan dit? Viroloog Ab Osterhaus maakt zich zorgen. 'Het lijkt heel erg op het mensenpokkenvirus. Het probleem is dat we mensen niet meer vaccineren tegen pokken. Dat betekent dat we een niche gecreëerd hebben.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's