Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Hier zijn de Van Rossems: Lelystad

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems - mogelijk het laatste, in verband met het overlijden van Sis van Rossem - bezoeken Maarten, Sis en Vincent Lelystad. Wat vinden ze van deze door velen verguisde stad? ToekomstLelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad. Die inpoldering schonk de stad vele archeologische vondsten. In het museum Batavialand belicht Sis zo'n vondst, een vijftiende-eeuwse leprozenklepper. PechWaar diende deze leprozenklepper voor en hoe kwam het in de Zuiderzee terecht? Vincent vraagt aandacht voor een gebouw dat op een bescheiden manier bijzonder staat te wezen. Lelystad heeft ruimte en natuur. De stad heeft de 'historische pech', zoals Maarten het noemt, van zich afgeschud en kan met vertrouwen vooruitkijken. Bekijk ook Maarten van Rossem reageert op overlijden Sis: 'Was zelfs op journaal, dat had ze leuk gevonden' (video) Bekijk deze video » Hier zijn de Van Rossems: bekijk mooie beelden van overleden Sis van Rossem Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems - mogelijk het laatste, in verband met het overlijden van Sis van Rossem - bezoeken Maarten, Sis en Vincent Lelystad. Wat vinden ze van deze door velen verguisde stad?

Toekomst
Lelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad. Die inpoldering schonk de stad vele archeologische vondsten. In het museum Batavialand belicht Sis zo'n vondst, een vijftiende-eeuwse leprozenklepper.

Pech
Waar diende deze leprozenklepper voor en hoe kwam het in de Zuiderzee terecht? Vincent vraagt aandacht voor een gebouw dat op een bescheiden manier bijzonder staat te wezen. Lelystad heeft ruimte en natuur. De stad heeft de 'historische pech', zoals Maarten het noemt, van zich afgeschud en kan met vertrouwen vooruitkijken.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Hier zijn de Van Rossems


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV