Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems - mogelijk het laatste, in verband met het overlijden van Sis van Rossem - bezoeken Maarten, Sis en Vincent Lelystad. Wat vinden ze van deze door velen verguisde stad? ToekomstLelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad. Die inpoldering schonk de stad vele archeologische vondsten. In het museum Batavialand belicht Sis zo'n vondst, een vijftiende-eeuwse leprozenklepper. PechWaar diende deze leprozenklepper voor en hoe kwam het in de Zuiderzee terecht? Vincent vraagt aandacht voor een gebouw dat op een bescheiden manier bijzonder staat te wezen. Lelystad heeft ruimte en natuur. De stad heeft de 'historische pech', zoals Maarten het noemt, van zich afgeschud en kan met vertrouwen vooruitkijken. :[broadcast:videos](ids:"450369,450284" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems - mogelijk het laatste, in verband met het overlijden van Sis van Rossem - bezoeken Maarten, Sis en Vincent Lelystad. Wat vinden ze van deze door velen verguisde stad?

Toekomst
Lelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad. Die inpoldering schonk de stad vele archeologische vondsten. In het museum Batavialand belicht Sis zo'n vondst, een vijftiende-eeuwse leprozenklepper.

Pech
Waar diende deze leprozenklepper voor en hoe kwam het in de Zuiderzee terecht? Vincent vraagt aandacht voor een gebouw dat op een bescheiden manier bijzonder staat te wezen. Lelystad heeft ruimte en natuur. De stad heeft de 'historische pech', zoals Maarten het noemt, van zich afgeschud en kan met vertrouwen vooruitkijken.

:[broadcast:videos](ids:"450369,450284" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's