Classic albums: The Doors- Morrison Hotel gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Classic albums: The Doors- Morrison Hotel gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Classic Albums: The Doors - Morrison Hotel

Classic albums: The Doors- Morrison Hotel gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het muziekprogramma Classic Albums duiken we vanavond in de geschiedenis van de legendarische plaat Morrison Hotel van The Doors, die in februari 1970 verscheen. Hoe kwam het album, met hits als 'Roadhouse Blues' en 'Waiting for the Sun', tot stand? ComebackMorrison Hotel van The Doors, geleid door frontman Jim Morrison, wordt door velen beschouwd als één van de beste comeback-albums uit de muziekgeschiedenis. De opnames voor de plaat duurden jaren en de band werd geplaagd door allerlei tegenslagen. De bandleden besloten terug te gaan naar de basis en zo kregen ze weer plezier in het maken van muziek. PlaathoesMorrison Hotel was een groot commercieel succes en een artistieke comeback. Bandleden Robbie Krieger, John Densmore en Ray Manzarek bespreken alle nummers en fotograaf Henry Diltz vertelt meer over de iconische plaathoes. Daarnaast worden er nieuwe beelden getoond van optredens door de nog levende bandleden. Bekijk ook Leco van Zadelhoff over outfits Laura Pausini: "Deed ze auditie voor een musical?" Bekijk deze video » Oh, Wat Een Jaar!: Chantal Janzen en Carlo Boszhard gaan los op hits uit 1979 Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het muziekprogramma Classic Albums duiken we vanavond in de geschiedenis van de legendarische plaat Morrison Hotel van The Doors, die in februari 1970 verscheen. Hoe kwam het album, met hits als 'Roadhouse Blues' en 'Waiting for the Sun', tot stand?

Comeback
Morrison Hotel van The Doors, geleid door frontman Jim Morrison, wordt door velen beschouwd als één van de beste comeback-albums uit de muziekgeschiedenis. De opnames voor de plaat duurden jaren en de band werd geplaagd door allerlei tegenslagen. De bandleden besloten terug te gaan naar de basis en zo kregen ze weer plezier in het maken van muziek.

Plaathoes
Morrison Hotel was een groot commercieel succes en een artistieke comeback. Bandleden Robbie Krieger, John Densmore en Ray Manzarek bespreken alle nummers en fotograaf Henry Diltz vertelt meer over de iconische plaathoes. Daarnaast worden er nieuwe beelden getoond van optredens door de nog levende bandleden.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Classic albums: The Doors- Morrison Hotel gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV