Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Spanje 2022

Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Spanje 2022

Samenvatting <em>kwalificatie</em> Formule 1 <em>GP van Spanje</em> 2022 Werkt de video hierboven niet? Bekijk de samenvatting dan via YouTube. Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Spanje, die zondag 21 mei 2022 wordt gereden. Max Verstappen had wisselende resultaten tijdens de vrije trainingen. Zijn beste resultaat was in de laatste sessie waarin Max de tweede tijd neerzette achter Charles Leclerc. In de Kwalificatie klokte Max de tweede tijd. Charles Leclerc start vanaf pole. Q1Charles Leclerc klokte de snelste tijd in Q1. Max had aan één ronde genoeg voor een derde tijd. De eerste uitvallers waren Latifi, Albon, Stroll, Alonso, Vettel. Q2Max Verstappen klokte voor het eerst dit weekend de snelste tijd en liet Sainz en Russel achter zich. De tijd van Norris werd geschrapt waardoor hij Q3 niet haalde. Q3In Q3 klokte Max de tweede tijd vlak achter Lewis Hamilton. PoleDe pole is voor Charles Leclerc. Max kreeg in de allerlaatste beslissende ronde problemen met zijn auto en moest zijn ronde afbreken. Uiteindelijk was zijn eerdere ronde goed voor de tweede tijd. Sainz start als derde. Uitslag kwalificatie GP Spanje Charles Leclerc Max Verstappen Carlos Sainz George Russel Sergio Perez Lewis Hamilton Valtteri Bottas Kevin Magnussen Daniel Ricciardo Mick Schumacher Lando Norris Esteban Ocon Yuki Tsunoda Pierre Gasly Guanyu Zhou Sebastian Vettel Fernando Alonso Lance Stroll Alexander Albon Nicholas Latifi Bekijk hier alle video's van de GP van Spanje Bekijk ook Jeroen Bleekemolen over GP van Spanje: "Ziet er goed uit voor Max Verstappen" Bekijk deze video » Samenvatting vrije training 3 Formule 1 GP van Spanje: Leclerc wint, Verstappen tweede Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Spanje 2022

Werkt de video hierboven niet? Bekijk de samenvatting dan via YouTube.

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Spanje, die zondag 21 mei 2022 wordt gereden. Max Verstappen had wisselende resultaten tijdens de vrije trainingen. Zijn beste resultaat was in de laatste sessie waarin Max de tweede tijd neerzette achter Charles Leclerc. In de Kwalificatie klokte Max de tweede tijd. Charles Leclerc start vanaf pole.

Q1
Charles Leclerc klokte de snelste tijd in Q1. Max had aan één ronde genoeg voor een derde tijd.

De eerste uitvallers waren Latifi, Albon, Stroll, Alonso, Vettel.

Q2
Max Verstappen klokte voor het eerst dit weekend de snelste tijd en liet Sainz en Russel achter zich. De tijd van Norris werd geschrapt waardoor hij Q3 niet haalde.

Q3
In Q3 klokte Max de tweede tijd vlak achter Lewis Hamilton.

Pole
De pole is voor Charles Leclerc. Max kreeg in de allerlaatste beslissende ronde problemen met zijn auto en moest zijn ronde afbreken. Uiteindelijk was zijn eerdere ronde goed voor de tweede tijd. Sainz start als derde.

Uitslag kwalificatie GP Spanje

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Carlos Sainz
  4. George Russel
  5. Sergio Perez
  6. Lewis Hamilton
  7. Valtteri Bottas
  8. Kevin Magnussen
  9. Daniel Ricciardo
  10. Mick Schumacher
  11. Lando Norris
  12. Esteban Ocon
  13. Yuki Tsunoda
  14. Pierre Gasly
  15. Guanyu Zhou
  16. Sebastian Vettel
  17. Fernando Alonso
  18. Lance Stroll
  19. Alexander Albon
  20. Nicholas Latifi

Bekijk hier alle video's van de GP van Spanje

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV