College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending Presentator Twan Huys is er opnieuw in geslaagd een grote vis te vangen voor zijn programma College Tour. Hij ontvangt Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, voor een vraaggesprek met een zaal vol studenten. Glazen plafondLagarde is sinds 2019 president van de ECB. Haar handtekening staat op ieder nieuw geprint eurobiljet en ze zit op een reserve van zo'n 526 miljard euro. Lagarde heeft meerdere keren het glazen plafond doorbroken, als zakenvrouw en politica in Frankrijk. Haar naam staat al jaren in de top tien van Forbes met de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. CrisisOp dit moment staan Lagarde en de Europese Centrale Bank echter voor een ongekende crisis. Door de oorlog in Oekraïne en de naweeën van de coronacrisis schieten de prijzen van boodschappen en energie in Europa door het dak. Samen met studenten interviewt Twan Huys ECB-voorzitter Christine Lagarde in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam. :[broadcast:videos](ids:"452612,450113" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Presentator Twan Huys is er opnieuw in geslaagd een grote vis te vangen voor zijn programma College Tour. Hij ontvangt Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, voor een vraaggesprek met een zaal vol studenten.

Glazen plafond
Lagarde is sinds 2019 president van de ECB. Haar handtekening staat op ieder nieuw geprint eurobiljet en ze zit op een reserve van zo'n 526 miljard euro. Lagarde heeft meerdere keren het glazen plafond doorbroken, als zakenvrouw en politica in Frankrijk. Haar naam staat al jaren in de top tien van Forbes met de meest invloedrijke vrouwen ter wereld.

Crisis
Op dit moment staan Lagarde en de Europese Centrale Bank echter voor een ongekende crisis. Door de oorlog in Oekraïne en de naweeën van de coronacrisis schieten de prijzen van boodschappen en energie in Europa door het dak. Samen met studenten interviewt Twan Huys ECB-voorzitter Christine Lagarde in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam.

:[broadcast:videos](ids:"452612,450113" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's