Docu De blauwe familie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De blauwe familie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De blauwe familie gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de schokkende documentaire De blauwe familie komen klokkenluiders uit de politieorganisatie aan het woord. Zij hebben bij hun werkgever melding gemaakt van misstanden, zoals racisme en discriminatie, en vervolgens is hen het leven zuur gemaakt. Geheime locatieOp een geheime locatie komen zes politiemensen, een advocaat en een vakbondsleider aan het woord over de misstanden op de werkvloer van de politie. Ze hebben besloten om de ‘blauwe code van stilte’ te doorbreken. Het risico is groot: voor hen die nog in dienst zijn staat hun baan op het spel, maar de maat is vol. Ze willen verbetering, want het zijn politiemensen in hart en nieren. Geen tegenspraakDe ervaringen van deze politiemensen leggen een patroon bloot van een gebrek aan daadkrachtig, inclusief leiderschap en de misstanden die daardoor in stand worden gehouden. Men dekt elkaar af en houdt de media en politiek zoet met beloftes. Een leiding die geen tegenspraak duldt, wars is van kritische geluiden en niet bereid lijkt de aangekaarte problemen serieus te nemen en aan te pakken. :[broadcast:videos](ids:"445632,390445" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Maandag 23 mei 2022 om 21:30

In de schokkende documentaire De blauwe familie komen klokkenluiders uit de politieorganisatie aan het woord. Zij hebben bij hun werkgever melding gemaakt van misstanden, zoals racisme en discriminatie, en vervolgens is hen het leven zuur gemaakt.

Geheime locatie
Op een geheime locatie komen zes politiemensen, een advocaat en een vakbondsleider aan het woord over de misstanden op de werkvloer van de politie. Ze hebben besloten om de ‘blauwe code van stilte’ te doorbreken. Het risico is groot: voor hen die nog in dienst zijn staat hun baan op het spel, maar de maat is vol. Ze willen verbetering, want het zijn politiemensen in hart en nieren.

Geen tegenspraak
De ervaringen van deze politiemensen leggen een patroon bloot van een gebrek aan daadkrachtig, inclusief leiderschap en de misstanden die daardoor in stand worden gehouden. Men dekt elkaar af en houdt de media en politiek zoet met beloftes. Een leiding die geen tegenspraak duldt, wars is van kritische geluiden en niet bereid lijkt de aangekaarte problemen serieus te nemen en aan te pakken.

:[broadcast:videos](ids:"445632,390445" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's