VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Tegenlicht: de toekomst van de EU

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond wordt in Tegenlicht de toekomst van de Europese Unie besproken. We verkennen de nabije toekomst van het bondgenootschap met hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis Mathieu Segers. Hoe ziet hij dit vraagstuk? OorlogNu de oorlog aan de Europese oostgrens langer duurt rijst de vraag: hoe zal de Unie van morgen eruitzien? Wordt het niet de hoogste tijd voor een versnelde toetreding van Oost-Europese landen tot de Unie, militaire versterking en betere arbeidsomstandigheden voor Oost-Europese werknemers? WaardenSinds het Verdrag van Maastricht (1992) is de Unie steeds 'Oost-Europeser' geworden, maar bleef het Oosten ver weg, zowel in afstand als in mentaliteit. De waarden waar West-Europa prat op gaat, lijken vooral te gelden voor het Westen zelf. Kan dat tot meer problemen leiden? Bekijk ook Stefan de Vries in Op1: 'Verkiezingswinst Marine Le Pen betekent einde EU (video) Bekijk deze video » Goedemorgen Nederland gemist? Mark Rutte wil niet dat Oekraïne toetreedt tot NAVO Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond wordt in Tegenlicht de toekomst van de Europese Unie besproken. We verkennen de nabije toekomst van het bondgenootschap met hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis Mathieu Segers. Hoe ziet hij dit vraagstuk?

Oorlog
Nu de oorlog aan de Europese oostgrens langer duurt rijst de vraag: hoe zal de Unie van morgen eruitzien? Wordt het niet de hoogste tijd voor een versnelde toetreding van Oost-Europese landen tot de Unie, militaire versterking en betere arbeidsomstandigheden voor Oost-Europese werknemers?

Waarden
Sinds het Verdrag van Maastricht (1992) is de Unie steeds 'Oost-Europeser' geworden, maar bleef het Oosten ver weg, zowel in afstand als in mentaliteit. De waarden waar West-Europa prat op gaat, lijken vooral te gelden voor het Westen zelf. Kan dat tot meer problemen leiden?

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV