Dwars door de Lage Landen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dwars door de Lage Landen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dwars door de Lage Landen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond sluiten Arnaut Hauben en zijn vrienden hun wandeltocht door Vlaanderen en Nederland af. In deze laatste aflevering van Dwars door de Lage Landen zetten ze koers richting het hoge Noorden van ons land. HunebedjagersHet Vlaamse drietal trekt wandelend verder richting Groningen en ontmoeten een vader en zoon die zichzelf 'de hunebedjagers' noemen. De volgende stop is Glimmen, het dorp dat enkele jaren geleden de Postcode Loterij won, met heel wat multimiljonairs als gevolg. Het dorp was ook ooit het decor van een groot drama. TreinkapingVeel oudere Nederlanders zullen zich namelijk nog wel herinneren hoe de Molukse treinkaping in deze omgeving tot een rampzalig einde kwam. Deze wond blijkt nog niet volledig geheeld. De vrienden eindigen hun tocht in het dorpje Pieterburen. Om terug naar huis te keren moeten Arnout, Ruben en Philippe enkel nog de zeilboot bereiken die op hen ligt te wachten op het wad. :[broadcast:videos](ids:"382106,312319" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Vanavond sluiten Arnaut Hauben en zijn vrienden hun wandeltocht door Vlaanderen en Nederland af. In deze laatste aflevering van Dwars door de Lage Landen zetten ze koers richting het hoge Noorden van ons land.

Hunebedjagers
Het Vlaamse drietal trekt wandelend verder richting Groningen en ontmoeten een vader en zoon die zichzelf 'de hunebedjagers' noemen. De volgende stop is Glimmen, het dorp dat enkele jaren geleden de Postcode Loterij won, met heel wat multimiljonairs als gevolg. Het dorp was ook ooit het decor van een groot drama.

Treinkaping
Veel oudere Nederlanders zullen zich namelijk nog wel herinneren hoe de Molukse treinkaping in deze omgeving tot een rampzalig einde kwam. Deze wond blijkt nog niet volledig geheeld. De vrienden eindigen hun tocht in het dorpje Pieterburen. Om terug naar huis te keren moeten Arnout, Ruben en Philippe enkel nog de zeilboot bereiken die op hen ligt te wachten op het wad.

:[broadcast:videos](ids:"382106,312319" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's