College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending
College Tour: Lex Hoefsloot

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond sluit het vijftiende seizoen van College Tour af met waarschijnlijk de minst bekende gast van deze reeks: Lex Hoefsloot. Deze succesvolle jonge ondernemer gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten. Alle fragmenten uit deze uitzending College Tour gemist? Lex Hoefsloot maakte als kind al tekeningen van auto's Bekijk deze video » College Tour gemist? Lex Hoefsloot bouwt auto die rijdt op zonne-energie Bekijk deze video » Lex Hoefsloot in College Tour: "Elon Musk is een hele belangrijke inspiratiebron" Bekijk deze video » Collge Tour gemist? In 2035 kan iedereen duurzaam aan het rijden zijn Bekijk deze video » College Tour gemist? Lex Hoefhof kritisch op huidige regelgeving technologie Bekijk deze video » Zonne-energieLex Hoefsloot droomt van een wereld zonder tankstations, waarbij alle auto's rijden op duurzame energie. Hij is medeoprichter van het bedrijf Lightyear, dat werkt aan auto's die rijden op zonne-energie. De 'Nederlandse Elon Musk' ontdekte op zijn twaalfde welke enorme gevolgen klimaatverandering kan hebben en hij besloot hier wat aan te doen. ToekomstHoefsloot en zijn bedrijf Lightyear bouwen nu in een fabriek in Helmond aan de toekomst. Deze zomer rollen de eerste zonneauto's, geheel voorzien van zonnepanelen, uit de fabriek. Lex Hoefsloot toont een rijdende 'Lightyear One', zoals de auto gaat heten, en gaat in gesprek met studenten. Rijden we over een aantal jaar allemaal in zijn auto's? Bekijk ook College Tour gemist? Ireen Wüst knuffelde met Vladimir Poetin: "Ik moest plassen" Bekijk deze video » Christine Lagarde in College Tour: "Cryptomunten hebben geen waarde" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond sluit het vijftiende seizoen van College Tour af met waarschijnlijk de minst bekende gast van deze reeks: Lex Hoefsloot. Deze succesvolle jonge ondernemer gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten.

Zonne-energie
Lex Hoefsloot droomt van een wereld zonder tankstations, waarbij alle auto's rijden op duurzame energie. Hij is medeoprichter van het bedrijf Lightyear, dat werkt aan auto's die rijden op zonne-energie. De 'Nederlandse Elon Musk' ontdekte op zijn twaalfde welke enorme gevolgen klimaatverandering kan hebben en hij besloot hier wat aan te doen.

Toekomst
Hoefsloot en zijn bedrijf Lightyear bouwen nu in een fabriek in Helmond aan de toekomst. Deze zomer rollen de eerste zonneauto's, geheel voorzien van zonnepanelen, uit de fabriek. Lex Hoefsloot toont een rijdende 'Lightyear One', zoals de auto gaat heten, en gaat in gesprek met studenten. Rijden we over een aantal jaar allemaal in zijn auto's?

Bekijk hier alle video's en artikelen van College Tour

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV