Oases in de Oriënt aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Oases in de Oriënt aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Oases in de Oriënt aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond begint het tweede seizoen van Oases in de Oriënt op NPO 2. In dit reisprogramma vervolgt presentator Kefah Allush zijn ontdekkingstocht langs hedendaagse oases. In de onstuimige Oriënt van de 21ste eeuw gaat hij op zoek naar gemeenschappen die, vaak tegen de stroom in, zoeken naar een eigenzinnige en hoopvolle toekomst. KlimaatveranderingOp steeds meer plekken speelt klimaatverandering een grote rol in deze toekomst. Het dagelijks leven komt in het teken te staan van steeds hogere temperaturen en toenemende droogte. Zullen de eeuwenoude oases met hun unieke cultuur en identiteit deze nieuwe uitdagingen overleven? Allush bezoekt dit seizoen Zanzibar, Mauretanië, Egypte, de Malediven, Jordanië en Libanon. ParadijsHet seizoen begint in Zanzibar, dat voldoet aan alle clichés van een paradijs: witte stranden, groene palmen en azuurblauw water. Maar dit Afrikaanse eiland kent ook een roerige geschiedenis. De slavenhandel en buitenlandse overheersingen werpen nog altijd haar schaduw over de levens van de hedendaagse bewoners. Kefah Allush verkent het onbekende verhaal achter deze tropische oase. :[broadcast:videos](ids:"444019,424546" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Vrijdag 3 juni 2022 om 21:13

Vanavond begint het tweede seizoen van Oases in de Oriënt op NPO 2. In dit reisprogramma vervolgt presentator Kefah Allush zijn ontdekkingstocht langs hedendaagse oases. In de onstuimige Oriënt van de 21ste eeuw gaat hij op zoek naar gemeenschappen die, vaak tegen de stroom in, zoeken naar een eigenzinnige en hoopvolle toekomst.

Klimaatverandering
Op steeds meer plekken speelt klimaatverandering een grote rol in deze toekomst. Het dagelijks leven komt in het teken te staan van steeds hogere temperaturen en toenemende droogte. Zullen de eeuwenoude oases met hun unieke cultuur en identiteit deze nieuwe uitdagingen overleven? Allush bezoekt dit seizoen Zanzibar, Mauretanië, Egypte, de Malediven, Jordanië en Libanon.

Paradijs
Het seizoen begint in Zanzibar, dat voldoet aan alle clichés van een paradijs: witte stranden, groene palmen en azuurblauw water. Maar dit Afrikaanse eiland kent ook een roerige geschiedenis. De slavenhandel en buitenlandse overheersingen werpen nog altijd haar schaduw over de levens van de hedendaagse bewoners. Kefah Allush verkent het onbekende verhaal achter deze tropische oase.

:[broadcast:videos](ids:"444019,424546" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's