BEAU: Ernst Kuipers over voorbereiding op nieuwe coronagolf

BEAU: Ernst Kuipers over voorbereiding op nieuwe coronagolf

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van donderdag 2 juni. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

Ernst Kuipers is tegenwoordig minister van Volksgezondheid, maar de coronacrisis lijkt voorbij. Toch is het niet uitgesloten dat er weer een coronagolf komt, en Kuipers vertelt bij Beau over de voorbereidingen die worden getroffen.

Lees verder onder de video.

<em>BEAU</em>: Ernst Kuipers over voorbereiding op nieuwe coronagolf Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van donderdag 2 juni. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv. Ernst Kuipers is tegenwoordig minister van Volksgezondheid, maar de coronacrisis lijkt voorbij. Toch is het niet uitgesloten dat er weer een coronagolf komt, en Kuipers vertelt bij Beau over de voorbereidingen die worden getroffen. Lees verder onder de video. 'Je wil niet opschalen tot 1700 IC-bedden'Er ligt al lang een plan klaar zodat ze kunnen opschalen tot 1700 IC-bedden. “Maar dat moet je niet willen gebruiken”, aldus Kuipers. Volgens de minister is het geen pretje om op een IC terecht te komen met corona, er is grote kans op sterfte en voor wie het overleeft volgt een lang revalidatietraject. Daarnaast heeft het gebruik van veel IC-bedden gevolgen voor andere vormen van zorg. Bekijk het fragment uit BEAU hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
BEAU: Ernst Kuipers over voorbereiding op nieuwe coronagolf

'Je wil niet opschalen tot 1700 IC-bedden'
Er ligt al lang een plan klaar zodat ze kunnen opschalen tot 1700 IC-bedden. “Maar dat moet je niet willen gebruiken”, aldus Kuipers. Volgens de minister is het geen pretje om op een IC terecht te komen met corona, er is grote kans op sterfte en voor wie het overleeft volgt een lang revalidatietraject. Daarnaast heeft het gebruik van veel IC-bedden gevolgen voor andere vormen van zorg.

Bekijk het fragment uit BEAU hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV