Eens ging de zee hier tekeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Eens ging de zee hier tekeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Eens ging de zee hier tekeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanaf vanavond is de vierdelige documentaireserie Eens ging de zee hier tekeer te zien op NPO 2. In dit programma duikt Huub Stapel in de geschiedenis van de Zuiderzee ter gelegenheid van het negentigjarig jubileum van de Afsluitdijk. Dit project veranderde de Zuiderzee in het IJsselmeer. VerhalenHuub Stapel zoekt uit wat de bouw van de Afsluitdijk betekende voor de voormalige kustbewoners van de Zuiderzee. Hij spreekt met deskundigen en directe nazaten van de voormalige kustbewoners. Afstammelingen van Zuiderzeevissers, vissersvrouwen, dijkwerkers en pioniers van het land vertellen de verhalen die zij uit de overlevering hebben meegekregen. ScheepsrampenIn de eerste aflevering gaat het over de stormvloeden en scheepsrampen die eeuwenlang een vast gegeven voor de kustbewoners rond de Zuiderzee waren. Huub spreekt met wedstrijdzeiler Gerd-Jan Poortman en schrijfster Eva Vriend over wat de Zuiderzee zo gevaarlijk en problematisch maakte. Verder ontmoet hij een visser op Urk en bezoekt hij de oude haven van Schokland. :[broadcast:videos](ids:"454274,406635" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Eens ging de zee hier tekeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Vanaf vanavond is de vierdelige documentaireserie Eens ging de zee hier tekeer te zien op NPO 2. In dit programma duikt Huub Stapel in de geschiedenis van de Zuiderzee ter gelegenheid van het negentigjarig jubileum van de Afsluitdijk. Dit project veranderde de Zuiderzee in het IJsselmeer.

Verhalen
Huub Stapel zoekt uit wat de bouw van de Afsluitdijk betekende voor de voormalige kustbewoners van de Zuiderzee. Hij spreekt met deskundigen en directe nazaten van de voormalige kustbewoners. Afstammelingen van Zuiderzeevissers, vissersvrouwen, dijkwerkers en pioniers van het land vertellen de verhalen die zij uit de overlevering hebben meegekregen.

Scheepsrampen
In de eerste aflevering gaat het over de stormvloeden en scheepsrampen die eeuwenlang een vast gegeven voor de kustbewoners rond de Zuiderzee waren. Huub spreekt met wedstrijdzeiler Gerd-Jan Poortman en schrijfster Eva Vriend over wat de Zuiderzee zo gevaarlijk en problematisch maakte. Verder ontmoet hij een visser op Urk en bezoekt hij de oude haven van Schokland.

:[broadcast:videos](ids:"454274,406635" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV