Ik woke van jou: 'Zou blanke vla mij ook moeten kwetsen?'

Ik woke van jou: 'Zou blanke vla mij ook moeten kwetsen?'

In Ik woke van jou doet Sahar Meradji onderzoek naar de woke-cultuur, of de Nederlandse samenleving door deze activisten verbetert of niet. Ze vraagt een kaasboer wat hij ervan vindt dat mensen gekwetst worden door bepaalde namen van bijvoorbeeld etenswaar. “Jodenkoek is gewoon een naam, heeft niks te maken met het geloof Jood. Een negerzoen heeft niks te maken met een neger. Persoonlijk vind ik dat flauwekul”, aldus de man. “Blanke vla, blanke lak, zou dat mij ook moeten kwetsen?”

Bekijk het fragment van Ik woke van jou hieronder.

Ik woke van jou is elke donderdag rond 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Ik woke van jou terugkijken bij Gids.tv.

<em>Ik woke van jou</em>: 'Zou blanke vla mij ook moeten kwetsen?' In Ik woke van jou doet Sahar Meradji onderzoek naar de woke-cultuur, of de Nederlandse samenleving door deze activisten verbetert of niet. Ze vraagt een kaasboer wat hij ervan vindt dat mensen gekwetst worden door bepaalde namen van bijvoorbeeld etenswaar. “Jodenkoek is gewoon een naam, heeft niks te maken met het geloof Jood. Een negerzoen heeft niks te maken met een neger. Persoonlijk vind ik dat flauwekul”, aldus de man. “Blanke vla, blanke lak, zou dat mij ook moeten kwetsen?” Bekijk het fragment van Ik woke van jou hieronder. Ik woke van jou is elke donderdag rond 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Ik woke van jou terugkijken bij Gids.tv. Ik woke van jou vanaf donderdag op NPO 3: is Nederland racistisch en seksistisch? Bekijk deze video » Hélène Hendriks walgt van woke: "We slaan hartstikke door" (Vandaag Inside) Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's