Op1 gemist? Britse premier Boris Johnson overleeft vertrouwensstemming

Op1 gemist? Britse premier Boris Johnson overleeft vertrouwensstemming

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 6 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

De Britse premier Boris Johnson heeft een stemming over de toekomst van zijn partijleiderschap overleefd. 148 partijgenoten vonden dat Johnson het veld moest ruimen, tegen 211 leden die vonden dat hij mocht blijven. De uitkomst betekent dat Johnson aan mag blijven als partijleider van de Conservatieven en als gevolg daarvan ook als premier.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em> gemist? Britse premier <em>Boris Johnson</em> overleeft vertrouwensstemming Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 6 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. De Britse premier Boris Johnson heeft een stemming over de toekomst van zijn partijleiderschap overleefd. 148 partijgenoten vonden dat Johnson het veld moest ruimen, tegen 211 leden die vonden dat hij mocht blijven. De uitkomst betekent dat Johnson aan mag blijven als partijleider van de Conservatieven en als gevolg daarvan ook als premier. Tekst gaat verder onder de video. Aangeschoten wildJournalist Suse van Kleef is momenteel in Londen en reageert in Op1 op de uitkomst van de vertrouwensstemming: "Je moet zeggen: hij mag nog ‘even’ blijven. Ik denk dat Boris Johnson echt aangeschoten wild is." Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Britse premier Boris Johnson overleeft vertrouwensstemming

Aangeschoten wild
Journalist Suse van Kleef is momenteel in Londen en reageert in Op1 op de uitkomst van de vertrouwensstemming: "Je moet zeggen: hij mag nog ‘even’ blijven. Ik denk dat Boris Johnson echt aangeschoten wild is."

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's