Wilfred Genee wil weten waarom vermoedelijke moordenaar Gino op vrije voeten was

Wilfred Genee wil weten waarom vermoedelijke moordenaar Gino op vrije voeten was

De zaak van de ontvoerde en vermoorde Gino uit Kerkrade houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. Ook Wilfred Genee kan er met zijn verstand niet bij dat de vermoedelijke moordenaar Donny M. (22) - ondanks eerdere misdrijven - op vrije voeten was en zo'n gruwelijke daad kon begaan. Advocaat Job Knoester legt het uit.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van maandag 6 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv.

<em>Wilfred Genee</em> wil weten waarom vermoedelijke moordenaar <em>Gino</em> op vrije voeten was De zaak van de ontvoerde en vermoorde Gino uit Kerkrade houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. Ook Wilfred Genee kan er met zijn verstand niet bij dat de vermoedelijke moordenaar Donny M. (22) - ondanks eerdere misdrijven - op vrije voeten was en zo'n gruwelijke daad kon begaan. Advocaat Job Knoester legt het uit. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van maandag 6 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv. RecidiverisicoM. heeft vijf jaar geleden - toen hij nog minderjarig was - ook al twee jongetjes ontvoerd en één van hen mishandeld. Daarnaast kampt hij met diverse stoornissen, waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Knoester vertelt dat M. vijf jaar geleden werd veroordeeld tot jeugd-tbs, maar de experts hebben toen ingeschat dat er een verminderd recidiverisico was - weinig kans op herhaling, dus. Dat heeft geleid tot de verschrikkelijke gebeurtenissen in Limburg. Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl. Alle fragmenten uit deze uitzending Wim Kieft in Vandaag Inside over verslaving Gordon: "Dan zou ik me wel zorgen maken" Bekijk deze video » Johan Derksen niet te spreken over sterallures Mart Hoogkamer: "Snotaap" Bekijk deze video » Vandaag Inside gemist? Frenkie de Jong moet carrière voortzetten in Manchester Bekijk deze video » Discussie Wim Kieft en René van der Gijp: Tottenham te hoog gegrepen voor Steven Bergwijn? Bekijk deze video »
Talkshow :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Recidiverisico
M. heeft vijf jaar geleden - toen hij nog minderjarig was - ook al twee jongetjes ontvoerd en één van hen mishandeld. Daarnaast kampt hij met diverse stoornissen, waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Knoester vertelt dat M. vijf jaar geleden werd veroordeeld tot jeugd-tbs, maar de experts hebben toen ingeschat dat er een verminderd recidiverisico was - weinig kans op herhaling, dus. Dat heeft geleid tot de verschrikkelijke gebeurtenissen in Limburg.

Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV