Recht in de ogen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Recht in de ogen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Recht in de ogen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het zal je gebeuren, je wordt slachtoffer van een overval waarbij je een pistool tegen je hoofd gedrukt krijgt en denkt dat je laatste uur heeft geslagen. Kun je je voorstellen dat je de dader daarna kan vergeven? Dat wordt onderzocht in de driedelige serie Recht in de ogen. HerstelrechtIn dit programma gaan slachtoffers en daders van een misdrijf met elkaar in gesprek, bekend onder de term 'herstelrecht'. Onder leiding van presentator Charles Groenhuijsen zien we ontroerende ontmoetingen waarbij woede en tegenstellingen plaatsmaken voor begrip en erkenning, soms zelfs voor verzoening. Eén van de zaken is het verhaal van een overvaller die zijn pistool richt op het hoofd van een slachtoffer. GevangenisstrafVervolgens telt de dader af van tien tot één, het slachtoffer denkt dat zijn laatste uur geslagen is. Gelukkig overleeft het slachtoffer de overval. De dader wordt gearresteerd en veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Nu, vier jaar later, gaan slachtoffer en dader met elkaar in gesprek in de gevangenis, met een bijzondere ontknoping tot gevolg. :[broadcast:videos](ids:"449682,446041" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Het zal je gebeuren, je wordt slachtoffer van een overval waarbij je een pistool tegen je hoofd gedrukt krijgt en denkt dat je laatste uur heeft geslagen. Kun je je voorstellen dat je de dader daarna kan vergeven? Dat wordt onderzocht in de driedelige serie Recht in de ogen.

Herstelrecht
In dit programma gaan slachtoffers en daders van een misdrijf met elkaar in gesprek, bekend onder de term 'herstelrecht'. Onder leiding van presentator Charles Groenhuijsen zien we ontroerende ontmoetingen waarbij woede en tegenstellingen plaatsmaken voor begrip en erkenning, soms zelfs voor verzoening. Eén van de zaken is het verhaal van een overvaller die zijn pistool richt op het hoofd van een slachtoffer.

Gevangenisstraf
Vervolgens telt de dader af van tien tot één, het slachtoffer denkt dat zijn laatste uur geslagen is. Gelukkig overleeft het slachtoffer de overval. De dader wordt gearresteerd en veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Nu, vier jaar later, gaan slachtoffer en dader met elkaar in gesprek in de gevangenis, met een bijzondere ontknoping tot gevolg.

:[broadcast:videos](ids:"449682,446041" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's